Beschrijving BSN koppelvlak

Vanuit Medimo kan de BSN van de cliënt worden opgevraagd. Ook kan een BSN die reeds is gevuld, bijvoorbeeld vanuit een NAW-koppeling, worden gevalideerd bij SBV-Z. Dit is een voorwaarde bij het gebruik van LSP-koppeling. Om dit te bewerkstelligen wordt er in Medimo een BSN koppelvlak ingericht. Dit artikel licht de velden van dit koppelvak toe.
Alleen de Medimo helpdesk kan een koppelvlak aanmaken en configureren. Wel is het koppelvlak voor u inzichtelijk. Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Koppelvlakbeheer > Koppelvlak. Hier wordt een lijst van aangemaakte koppelvlakken getoond. Klik op 'UZI certificaat voor BSN validatie' om het BSN koppelvlak te openen. Dit koppelvlak komt overeen met de onderstaande afbeelding.

Geldig voor acceptatie / productie

Hier activeert u het koppelvlak voor de betreffende Medimo-omgeving. Voor gebruik van secure.medimo.nl is de productie-omgeving https://secure.medimo.nl/ en de acceptatie-omgeving https://acceptance-secure.medimo.nl/. Voor GGZ zijn dit https://ggz.medimo.nl/ en https://acceptance-ggz.medimo.nl/

Notify mailadres

Treed er een fout op in de koppeling, dan wordt hiervan een foutmelding gegenereerd. Hiervan kan een notificatie worden gemaild. Deze notificatie wordt naar de opgegeven e-mailadressen verstuurd. In deze notificatie is geen privacygevoelige informatie vermeld.

Uitgaand certificaatnaam

Dit is het certificaat dat wordt gebruikt bij de BSN-opvraag. Gegevens voor dit certificaat worden op een veilige manier uitgewisseld met de zorginstelling die dit weer doet met het UZI-register. Certificaten die voor BSN-opvraag worden gebruikt zijn 3 jaar geldig.

Gebruik testomgeving SBV-Z

Gaat u gebruik maken van de LSP-koppeling, dan wordt deze van te voren getest. Hiervoor kunnen fictieve BSN worden gebuikt. In dat geval dient de testomgeving van SBV-Z te worden gebruikt en daarom deze optie te worden geactiveerd. Er zijn ook andere methoden om de LSP-koppeling te testen. Overleg met de Medimo projectmanager welke testmethode er wordt gebruikt.

Automatisch vullen

Hiermee wordt in de nacht automatisch de BSN op voor de cliënten die geen gevalideerd BSN hebben een opvraag gedaan. Wordt er een eenduidige match gevonden, dan wordt daarmee het BSN gevuld. De opvraag wordt per locatie voor maximaal 500 cliënten gedaan.

Automatisch wijzigen

Soms wijken de gegevens van de cliënt in Medimo af bij die van SBV-Z. Is er een match gevonden op basis van BSN, dan wordt hiermee de gegevens in Medimo automatisch gewijzigd. Dit betreft de achternaam, geboortedatum, geslacht en voornaam. Is de optie 'Voorletters vullen' geactiveerd, dan worden ook de voorletters gewijzigd.

Uitschrijven bij overlijden

Hiermee wordt de cliënt in Medimo uitgeschreven als het overlijden bekend is bij SBV-Z.

Voorletters vullen

Is deze optie geactiveerd, dan wordt bij het opvragen de gegevens bij SBV-Z automatisch de voorletters gevuld. Staat de optie 'Automatisch wijzigen' aan, dan worden hiermee ook de voorletters gewijzigd, als deze niet overeenkomen met de gegevens bij SBV-Z.

Helpdesk notities

Hier kunnen afspraken tussen u en de Medimo helpdesk worden vastgelegd betreffende de BSN-koppeling.