Beschrijving van de Zorgportaal koppeling

Omschrijving
Het verzorgen van een uitgaande single sign-on naar zorgportaal. Dit portaal biedt toegang tot bijvoorbeeld Labonline om labaanvragen te doen.

Infrastructuur
Er is geen infrastructuur benodigd voor deze koppeling. Het betreft slechts een eenzijdig ondertekend bericht.

Techniek
Er wordt gebruik gemaakt van een SAML ondertekend bericht. De gegevens in het SAML bericht worden vertrouwd op basis van het ondertekenend certificaat.

Eisen infrastructuur en encryptie
Er moet gebruik gemaakt worden van een afgesproken certificaat. Dit moet bij Zorgportaal ingericht zijn. Medimo maakt hiertoe gebruik van eigen Medimo certificaten.

Logging
Alle berichten worden gelogd in het webservice-log en zijn daar te raadplegen.

Algemeen
Indien er een koppelvlak is ingericht voor het betreffende cluster, dan zal bij Meetwaarden een knop worden toegevoegd om naar Zorgportaal te gaan. Hiertoe moet de gebruiker dus minimaal rechten hebben om bij de meetwaarden van de betreffende bewoner te kunnen komen. Voorschrijver zijn is momenteel niet verplicht.

Indien de knop voor de eerste keer gebruikt wordt, dan is de gebruiker nog niet bekend bij Zorgportaal. De gebruiker krijgt een scherm met een ticket-nummer. Met dit ticket-nummer kan de gebruiker bij Zorgportaal de koppeling laten voltooien. Bij zorgportaal moet namelijk ook een soort koppeltabel worden ingericht. Vanaf dat moment kan de gebruiker direct doorklikken.

In de koppeling worden gegevens van de gebruiker meegestuurd:
  1. Gebruiker UUID
  2. Gebruiker emailadres
  3. Gebruiker common name
In de koppeling worden gegevens van de geselecteerde bewoner meegestuurd:
  1. Bewoner naam
  2. Bewoner geslacht
  3. Bewoner medimoId
  4. Bewoner BSN
  5. Bewoner geboortedatum