Inrichten ADFS OpenId-Connect koppeling in ADFS

Dit artikel legt uit wat er moet worden ingericht in ADFS en wat u moet aanleveren bij Medimo om de SSO-koppeling tot stand te brengen. De inrichting in ADFS bestaat uit de volgende stappen:
  1. Applicationgroup aanmaken
  2. Server application
  3. Web API
  4. Issuance transform rules

Applicationgroup aanmaken

1. Maak een applicationgroup aan

Server application

1. Voeg een server application toe
  2. Voeg de redirect URI toe
    Standaard zijn deze als volgt opgebouwd:
    1. Secure acceptance - https://acceptance-secure.medimo.nl/sso/openidconnect/{klantnaam}_adfs
    2. Secure productie - https://secure.medimo.nl/sso/openidconnect/{klantnaam}_adfs
    3. GGZ acceptance - https://acceptance-ggz.medimo.nl/sso/openidconnect/{klantnaam}_adfs
    4. GGZ productie - https://ggz.medimo.nl/sso/openidconnect/{klantnaam}_azure

3. Maak een client secret aan ('Create client secret')

4. Geef de application-id en client secret door aan Medimo

Web API

1. Voeg een Web API toe
  2. Voeg de application-id toe als relying party

3. Stel een access control policy in

4. Stel permitted scopes in

Issuance transform rules

1. Medimo heeft de UPN nodig om de unieke gebruiker te herkennen. Voeg deze extra toe.

2. Voor de overige claims worden gebruikt om de securitygroups mee te kunnen sturen
    Hiertoe moeten custom rules worden toegevoegd:
    1. Add Group Claims
      c:[Type == "http://schemas.microsoft.com/ws/2008/06/identity/claims/ windowsaccountname",Issuer=="ADAUTHORITY"]=>add(store="ActiveDirectory",
      types = ("http://test.com/phase1"), query = ";memberOf;{0}", param = c.Value);
    2. Edit Group:
      c:[Type == "http://test.com/phase1"] => add(Type = "http://test.com/phase2", Value = RegExReplace(c.Value, ",[^ ]*", ""));
    3. Remove CN from Group:
      c:[Type == "http://test.com/phase2"] => add(Type = "http://schemas.xmlsoap .org/claims/Group", Value = RegExReplace(c.Value, "^CN=", ""));
    4. Send Only Groups Containing APP_e01_ (of andere gewenste selectie):
      c:[Type=="http://schemas.xmlsoap.org/claims/Group",Value=~"(?i)APP_e01_"]
      => issue(Type = "http://schemas.xmlsoap.org/claims/Group", Value = c.Value);
          De totale issuance transform rules zien er dan als volgt uit: