Inrichten Google OpenId-Connect koppeling in Google

Google application

1. Maak een application-id aan
  2. Stel een bijbehorend wachtwoord in

Redirect-url

Deze ontvangt u van Medimo en zijn standaard als volgt opgebouwd:

Serviceaccount

Medimo kan alleen de groepen van een gebruiker ophalen met een serviceaccount.
  1. Maak een serviceaccount aan
  2. Enable de Admin SDK Directory API
  3. Enable domain-wide delegation
  4. Add de scope 'https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.readonly'
  5. Stuur de JSON van het serviceaccount veilig naar Medimo

Admin-user

Om de Admin SDK aan te halen met het serviceaccount moet het serviceaccount eenadmin-user impersonaten.
  1. Maak een admin-user aan
  2. Geef het emailadres van deze gebruiker door aan Medimo, wachtwoord is niet nodig