Kan ik ook werken met webmail, zoals Zafira en OWA (Office 365, Outlook Web Access)?

Kan ik ook werken met webmail, zoals Zafira en OWA (Office 365, Outlook Web Access)?

In principe moet dat kunnen. De mail vanuit Medimo wordt met s/mime versleuteld. Deze standaard encryptie methode wordt door de meeste gewone mailclients standaard ondersteund (Outlook, Outlook Express, Thunderbird). Omdat webmail vanuit een webbrowser draait werkt dit voor webmail vaak iets anders. Het kan dan zijn dat een extra installatie van een plugin/extention benodigd is. Gelieve de documentatie van uw mailclient hierop na te slaan of uw leverancier van uw mailomgeving te raadplegen.

De versleuteling werkt van point to point. Dat wil zeggen dat het mailinhoud versleuteld wordt. Ook wanneer de mail is opgeslagen op bijv een Exchange server, dan is het berichtje daar nog steeds versleuteld. Pas bij openen van het mailtje wordt het certificaat gebruikt om de inhoud te ontsleutelen. In geval van de webmail betekent dat, dat in de webmailclient het certificaat geconfigureerd moet zijn. Gelieve ook daarvoor de documentatie van uw mailclient hierop na te slaan of uw leverancier van uw mailomgeving te raadplegen.

Ook kan het transport versleuteld worden in plaats van de email zelf. Dan moet de email over een veilig netwerk zoals zorgmail of ezorg uitgewisseld worden.