Medimo privacy- en andere clustersettings

De privacy- en andere clustersettings stellen u in staat om te bepalen waar privacy-gevoelige informatie wordt getoond.
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Clustertabellen > Privacy- en andere cluster settings. Daar toont Medimo een pagina dat lijkt op de onderstaande afbeelding.

Toelichting op de getoonde velden

Hieronder een overzicht van de niet voor zichzelf sprekende instelbare settings:

Toon BSN op recepten

Dit geldt voor Print-, Fax- en Polirecepten.

Toon cliëntnaam in TDR-overzichten

Dit betreft de volgende overzichten:
  1. Details vergeten giften
  2. Details zo-nodig giften
  3. Details overige giften
  4. Details giften met afwijkend aantal
  5. Details giften met dubbele controle
  6. Details giften met tijdsverschil
  7. Details controlefoto's

Toon extern voorgeschreven medicatie op persoonlijk medicatieoverzicht

Per cliënt kan een gebruiker een 'Persoonlijk medicatieoverzicht' genereren.  Dit is een variant op het 'Actueel medicatieoverzicht' waarbij alleen huidige en toekomstige medicatie wordt getoond. Deze instelling is bepalend voor het tonen van medicatie die is gemarkeerd als andere voorschrijver op een persoonlijk medicatieoverzicht. Zet u deze optie uit, dan vermeldt Medimo op het 'Persoonlijk medicatieoverzicht' dat medicatie voorgeschreven door andere organisaties niet wordt vermeld.

Historische inzage van cliënt

In versie 2023-3 is een archiefinzage geïntroduceerd. Hiermee kan een cliënt nog steeds opgezocht worden, zelfs wanneer deze inmiddels op een andere afdeling of onderdeel binnen de zorgorganisatie zorg ontvangt. De informatie die daarbij wordt getoond, is beperkt tot de gegevens die bekend waren tot het moment van ontslag van de locatie waar de gebruiker rechten heeft.

U kunt ook een limietperiode hierop instellen. Hierdoor hebben gebruikers alleen archiefinzage van cliënten die in deze periode nog actief waren op de afdeling. Dit kunt u voor zorgmedewerkers, en voor voorschrijvers en apotheekmedewerkers. Laat u deze velden leeg, dan geldt er geen beperking.

Toon import vraag bij intake formulier

In het intakeformulier voor apotheek-import worden een aantal belangrijke zaken gevraagd voor de overdracht van gegevens. Ook wordt er een vraag over opt-in gesteld ten behoeve van de apotheek. Uit privacy-overwegingen kan het soms niet wenselijk of mogelijk zijn om deze vraag te beantwoorden, of heeft de organisatie andere afspraken met de apotheek over de opt-in. Om die reden kan worden ingesteld of deze vraag moet worden gesteld.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​