MedimoApp - Rol aanpassen (knippen in de rol en daarvan een foto maken)

MedimoApp - Rol aanpassen (knippen in de rol en daarvan een foto maken)

Als de cliënt medicatie in de rol heeft die is gestopt, dan wordt er in de medicatielijst een waarschuwing gegeven. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

Hiermee wordt u extra geattendeerd op de gestopte medicatie en dat deze (mogelijk) nog in het zakje zit. Wordt de medicatierol naar aanleiding van de stop aangepast, dan kan de waarschuwing verwarrend werken. In dat geval kan de medicatierol in Medimo worden aangepast en verdwijnt daarmee de waarschuwing.

Een methode hiervoor is het aanpassen van de rol en daarvan een controlefoto maken. Deze controlefoto wordt door de zorg gemaakt en vastgelegd in de historie van de cliënt. Ook kan de apotheek deze controlefoto ten behoeve van de rolaanpassing beoordelen. Hierdoor kan de zorg zelfstandig de rolaanpassing uitvoeren.
Zoals hierboven vermeld, wordt in de medicatielijst van de cliënt de betreffende waarschuwing getoond. Vanuit daar kunt u de rol aanpassen, mits u daarvoor de juiste permissies hebt.

Instructies knippen in de rol

Volg de onderstaande instructies om de rol aan te passen:
  1. Tik op het middel waarvoor wordt gewaarschuwd
    Hiermee navigeert u naar een overzicht waar wordt getoond welke giften 'te veel' in het zakje zitten. Deze giften zijn gekenmerkt met de tekst 'stop' en de kleur oranje. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

2. Tik op de knop 'GDS medicatie aanpassen'
    Hierna wordt er een overzicht van aan te passen rollen getoond. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

Hier wordt per rol de periode en hoeveel middelen 'te veel' in de rol zitten weergegeven. Mist u de knop 'GDS medicatie aanpassen', dan mist u de juiste permissies. Neem in dat geval contact op met de functioneel applicatiebeheerder.

3. Tik op de rol die u wilt aanpassen
    Hiermee navigeert u naar een scherm waar u het knippen kan documenteren. De onderstaande afbeeldingen zijn hiervan een voorbeeld.

Hier worden de giften die te veel in het zakje zitten, gesorteerd op toedientijd getoond. Onderin wordt een knop weergegeven om de controlefoto's te maken. Het kan dus zijn dat u naar beneden moet scrollen om deze knop in beeld te krijgen.

4. Vink de giften aan die u uit het zakje haalt
    Tik daarvoor op de checkbox die aan de rechterzijde wordt getoond.

5. Tik op de knop 'Voeg controle foto's toe'
    Hiermee opent de app de camera van het toestel. Doet de app dit voor de eerste keer, dan kan er toestemming worden gevraagd voor gebruik van de camera.

6. Maak de controlefoto's
    U kunt maximaal acht controlefoto's maken. Onderin worden de gemaakte foto's getoond. Wilt u een foto verwijderen, tik dan op het witte kruisje dat rechtsboven in de gemaakte foto wordt weergegeven.

7. Tik op de knop 'Klaar met met foto's maken'
    Hiermee keert u terug naar het scherm om het knippen te documenteren. Daar worden onderaan de gemaakte controlefoto's weergegeven. Indien gewenst kunt u die wijzigen met de knop 'Wijzig controlefoto's'.

8. Tik op de knop 'Verstuur controlefoto's
    Hiermee biedt u de controlefoto's aan bij de apotheek en navigeert u naar het overzicht met aan te passen rollen. Zijn er geen rollen om aan te passen, dan wordt hier gemeld dat alle rolaanpassingen zijn verwerkt. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

U kunt dan met het kruisje dat bovenin aan de rechterzijde wordt weergegeven het scherm sluiten. Hiermee wordt het middel waarvoor werd gewaarschuwd getoond en kunt u terugkeren naar de medicatielijst van de cliënt. Daar zal, mits alle gestopte medicatie uit de rol is geknipt, de waarschuwing zijn verdwenen.

Toedienlijsten opnieuw versturen

Medimo kan, mits daarop ingericht, toedienlijsten mailen. Wordt binnen uw organisatie hiervan gebruikgemaakt, dan kunt u naar aanleiding van de rolaanpassing nieuwe toedienlijsten mailen. Vink daarvoor de optie 'Toedienlijsten opnieuw versturen' aan. Deze optie geldt voor de gebruikers die de reguliere toedienlijst per mail ontvangen.

Permissies

Om een rolaanpassing via een controlefoto vast te leggen, moet u in het bezit zijn van de volgende permissie:
  1. Mag in de rol knippen en daarvan een foto maken
Naast het maken van de controlefoto, kan deze ook worden gecontroleerd door de apotheek. Gebruikers die dergelijke foto ten behoeve van een rolaanpassing controleren, moeten in het bezit zijn van de volgende permissie:
  1. Mag controlefoto rolaanpassing goedkeuren

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024