Waarom moet ik een certificaat installeren?

Waarom moet ik een certificaat installeren?

Berichten van Medimo worden per e-mail verstuurd. Deze kunnen echter privacygevoelige informatie bevatten die derden niet mogen/hoeven zien. Daarom worden de e-mail berichten versleuteld verstuurd. Alleen de houder van het certificaat kan dan de e-mail lezen.

Ook is het mogelijk om berichten over een veilig netwerk te zenden zoals zorgmail of zorgmessenger. Het is dan niet nodig om encryptie toe te passen. Uiteraard is dit wel als extra beveiliging mogelijk.
Indien Medimo het bericht niet op een veilige manier kan verzenden, wordt er alleen een notificatie verstuurd. Het is dan niet mogelijk om het bericht later nogmaals te verzenden.




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate