Waarom staat een middel niet direct op de toedienlijst na het voorschrijven?

Waarom staat een middel niet direct op de toedienlijst na het voorschrijven?

Dit is afhankelijk van welke module er gebruik wordt gemaakt.

GDS-module
Met deze module kunnen artsen, apotheken en zorgverleners in Medimo samenwerken. Dit komt meestal voor bij klinische cliënten. Wanneer een regel is voorgeschreven zou direct daarna het middel op de toedienlijst getoond worden. Als de apotheek nog niet geautoriseerd heeft wordt het middel tóch getoond, echter met de opmerking dat apotheekcontrole nog niet is toegepast. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Belangrijker is dat er gekeken wordt naar het moment van vervaardigen van de toedienlijst. TDR is altijd live, maar toedienlijst kan uit de mail komen, of al eerder geprint zijn. De datum en tijd van vervaardigen staat linksonder in de voettekst.

Andere reden kan zijn dat de arts een middel om 08.00u wil geven, maar de medicatieopdracht om 15.00u laat ingaan. Het middel staat dan wel op de lijst, maar de vakjes voor vandaag zijn nog grijs.

Import-module
Met deze module werken zorgverleners in Medimo, en vult de apotheek de medicatielijst vanuit het AIS (Apotheek Informatie Systeem) aan. Als deze module wordt gebruikt, is het apotheeksysteem leidend. Als er nieuwe medicatie door de arts is voorgeschreven dan moet de apotheek hiervan worden bericht. De apotheek dient het AIS bij te werken en de medicatielijst in Medimo te importeren. Staat de nieuwe medicatie niet op de medicatielijst, dan dient u contact te zoeken met de apotheek.



Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-1, productiedatum: 27-02-2023

CE certificate

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​

CE certificate