Wat zijn de SSO-optie(s) in het koppelvlak?

Hiermee kunt u afwijken van de standaardwerking van de SSO-koppeling. Daarmee sluit de koppeling beter aansluiten op uw wensen omtrent de NEN7510. Tijdens implementatie wordt bepaald of en zo ja van welke opties er gebruik wordt gemaakt. Hieronder wordt per SSO-optie een toelichting gegeven.

SSO-optie: 2FA geborgd in externe applicatie
Standaard dwingt Medimo een 2FA af bij de gebruiker wanneer er voorschrijf en/of beheer permissies worden toegekend. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze optie dan wordt deze 2FA uitgeschakeld.
Let op! Maak alleen gebruik van deze optie als 2FA daadwerkelijk is geborgd in de bronapplicatie.

SSO-optie: Beperk voorschrijver tot 1 cliënt
Standaard worden permissies toegekend op basis van het gekozen doel, dit is doorgaans een afdeling, locatie of cluster. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze sso-optie, dan worden de permissie beperkt tot 1 cliënt. Hiervoor moet dan wel de cliëntcontext zijn. Medimo moet immers kunnen bepalen welke cliënt het betreft. Is er geen cliëntcontext dan toont Medimo de foutmelding 'Kan niet inloggen met SSO' aan de gebruiker en wordt de toegang geweigerd.

SSO-optie: Beperk rechten poliklinische locaties
Permissies worden standaard toegekend op basis van het gekozen doel. Dit is doorgaans een afdeling, locatie of cluster. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze optie dan worden de permissie beperkt tot 1 cliënt als deze op een poliklinische locatie verblijft. Hiervoor moet dan wel de cliëntcontext zijn. Medimo moet immers kunnen bepalen welke cliënt het betreft. Is er geen cliëntcontext dan toont Medimo de foutmelding 'Kan niet inloggen met SSO' aan de gebruiker en wordt de toegang geweigerd.