Wat betekenen de waarden van de instelling 'Medicatiebewaking' bij een locatie entiteit?

Wat betekenen de waarden van de instelling 'Medicatiebewaking' bij een locatie entiteit?

Deze instelling bepaalt hoe Medimo omgaat met de medicatiebewaking van de cliënten die zijn opgenomen op deze locatie. Er is keuze uit 2 opties:
  1. 1e lijns/reguliere zorg - Doorgaans is dit de juiste optie voor de medicatiebewaking.
  2. 2e lijns/intensieve zorg - Wanneer er intensieve zorg wordt verleend dan geven voorschrijvers doorgaans de voorkeur om anders om te gaan met medicatiebewaking. Dit om te voorkomen dat er 'onnodige' signalen worden getoond tijdens het voorschrijven van medicatie.
Het wijzigen van deze optie heeft gevolgen of bepaalde medicatiebewakings-signalen wel of niet getoond zullen worden. Dit geldt voor Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB) maar ook voor de doseringsbewaking.
Let op! Overleg met de voorschrijvers welke waarde er gekozen dient te worden voor de locatie.

We kunnen u geen overzicht geven wat er allemaal anders is omdat dit diepgaand in alle meerdere bestanden van de G-standaard verweven zit. Doorgaans gaat de 2e lijns-situatie uit van bedlegerige cliënten die frequent gemonitord worden, en waarbij interacties of meldingen voor de langere duur momenteel niet interessant zijn. Ga er derhalve van uit dat voor 2e lijns/intensieve zorg geen of minder signalen getoond worden die ten behoeve van chronische zorg zijn. Bijvoorbeeld chronisch 4 dd 2 tabletten paracetamol 500mg zal geen overdosering geven, maar ook een interactie voor anticholinerge middelen met valrisico als gevolg zal dan óók niet meer getoond worden. Om deze redenen adviseren wij u om deze optie op 1e lijns te zetten tenzij u een zeer sterke reden heeft om dit niet te willen.

Op onderstaande pagina van de KNMP kunt u daar iets meer over lezen, onder "Algemene informatie MFB's", laatste vraag "Wat is globaal het inhoudelijke onderscheid tussen medicatiebewaking voor patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen versus die dat niet zijn?"




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate