Wat betekenen de waarden van Opiumwet herhalen bij de locatie entiteit?

Wat betekenen de waarden van Opiumwet herhalen bij de locatie entiteit?

Hier stelt u in wie er geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen mogen bestellen. Er zijn 4 opties:

Ja, Zorg mag aanvragen
Eindgebruikers die de permissie 'Bestel herhaalmedicatie' hebben kunnen deze geneesmiddelen aanvragen. Met andere woorden, er is geen tussenkomst van een arts nodig om deze medicatie te herhalen. Eindgebruikers die medicatie kunnen herhalen kunnen ook deze medicatie bestellen.

Ja, zorg mag aanvragen, arts accordeert
Eindgebruikers die de permissie 'Bestel herhaalmedicatie' hebben kunnen een aanvraag ter beoordeling aanbieden bij de arts. Een arts moet de aanvraag accorderen voordat de bestelling naar de apotheek gaat. Als deze optie is geactiveerd dan toont Medimo dit tijdens invoeren van de bestelling. Zie ook artikel Wat betekende de melding: Let op! Deze bestelling moet worden goedgekeurd door de arts

Ja, mits geconfigureerd voor arts
Eindgebruikers die de permissie 'Bestel herhaalmedicatie' hebben kunnen deze geneesmiddelen aanvragen, mits de arts van inschrijving dit heeft aangegeven. Hiervoor moet bij de arts de setting 'Sta herhaal aanvraag opiaten toe' zijn ingesteld. Raadpleeg artikel Hoe voeg ik een setting toe aan een arts entiteit? voor meer informatie.

Nee, alleen voorschrijvers
Alleen eindgebruikers met de permissie 'Pas medicatie van bewoner aan' kunnen deze geneesmiddelen aanvragen. Anders gezegd, moeten artsen voor de cliënten deze medicatie herhalen, dit kan niet door de zorg worden gedaan.




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate