Wat is een organisatiecertificaat?

Met dit certificaat kan de e-mail vanuit Medimo worden ontsleuteld en daarmee leesbaar worden gemaakt. Hiermee moet met het volgende rekening worden gehouden:
  1. De gebruiker heeft het certificaat tot zijn/haar beschikking in het (citrix)profiel
  2. E-mail is versleuteld met s/mime
  3. E-mail wordt bij de gebruiker ontsleuteld (Tenzij de zorginstelling dit centraal regelt).

Verschil tussen een organisatie certificaat en een persoonlijk certificaat?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van persoonlijke certificaten dan krijgt elke gebruiker/e-mailadres een eigen persoonlijk certificaat wat alleen voor hun geldig is. Bij het gebruik van een organisatie certificaat maken alle gebruikers/e-mailadressen met hetzelfde domein gebruik van hetzelfde certificaat.

Met persoonlijke certificaten kan er worden ingelogd (Medimo raadt aan gebruik te maken van andere inlog methodes). Dit is niet mogelijk met een organisatiecertificaat.