Beschrijving van de BI-tool koppeling

Dit artikel beschrijft hoe de BI-tool koppeling functioneert en hoe deze wordt ingericht in Medimo.

Omschrijving

De BI (tool) koppeling, ook wel API-koppeling genoemd, zorgt ervoor dat data vanuit Medimo ontsloten kan worden. Dit betekent dat de data gebruikt kan worden voor rapportagedoeleinden binnen andere managementtools. De data is realtime en de datum zoek parameters zijn beperkt tot maximaal 30 dagen. Als u meerdere maanden aan data wilt ophalen kunt u meerdere calls doen en de data per maand ophalen. Medimo biedt hierbij standaard resources aan, deze vindt u verder in dit artikel.

Proces

Bevragen API met gewenste resource(s) > Resultaat data gewenste resource(s) > Verwerking & visualisatie binnen BI-tool
Hieronder een korte toelichting per stap.
  1. Bevragen API met gewenste resource(s)
    De eerste stap is het oproepen van een resource middels een specifieke link (bijvoorbeeld /webservice/api/{klantnaam}/{resource}). Voor een volledige lijst van alle resources kunt u onze API-help raadplegen. De klantnaam ontvangt u van Medimo.

2. Resultaat data gewenste resource(s)
    De volgende stap is het ontvangen van de gewenste data. Enkel resources waarvan de betreffende organisatie beheerder van is kan worden opgevraagd. Deze wordt aangeboden in JSON. Alle voorbeelden vindt u op onze API help. Onderstaand is een voorbeeld van de resource 'location':

Inrichting

De inrichting binnen Medimo wordt door de Medimo inrichtingsdesk of de Medimo projectmanager uitgevoerd. Hiervoor moet het volgende worden aangeleverd:

Certificaat

Hiervoor dient u of uw BI-toolpartner een CSR-bestand aan te leveren. Na succesvolle validatie wordt een digitaal certificaat uitgegeven. Dit certificaat wordt vervolgens teruggestuurd en kan op servers worden geïnstalleerd om veilige verbindingen mogelijk te maken. Meer informatie over het genereren van een CSR-bestand vindt u via het volgende artikel: Aanmaken Certificate Signing Request (CSR)

IP-adres

Naast het certificaat wordt er een extra check op het IP-adres gedaan waar vanaf het verzoek komt. Alleen verzoeken van IP-adressen die op de vertrouwde lijst staan worden geaccepteerd. De IP-adressen waarvan verzoeken worden gedaan moet u doorgeven aan de Medimo inrichtingsdesk of de Medimo projectmanager.

Notify e-mailadres

Meldingen die betrekking hebben op de koppeling worden naar dit e-mailadres verzonden.

BI-light

Naast de reguliere BI-koppeling is er ook een 'light'-versie van deze koppeling geïntroduceerd, waarmee u uitsluitend toegang krijgt tot de AMO's/BMG's en de toedienlijsten. Door deze download-mogelijkheid is het dan niet meer nodig om deze te laten mailen naar verschillende mailadressen. Voor meer informatie over deze 'light'-versie van de BI-koppeling kunt u contact opnemen met uw Medimo accountmanager.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024