Aanmaken Certificate Signing Request (CSR)

Dit artikel is een hulpkaart van welke gegevens er nodig zijn voor het maken van een Certificate Signing Request (CSR) en hoe deze moet worden aangeleverd. Voor instructies over het aanmaken van de CSR op de daarvoor bedoelde server kunt u de op internet aanwezige handleidingen raadplegen.

Algemeen

1. Als u niet de systeembeheerder bent, overleg dan met de ICT-afdeling van uw organisatie.
  2. Het Certificate Signing Request moet aangemaakt worden op de server waar deze ook gebruikt gaat worden.
  3. Alleen op deze wijze zorgt u ervoor dat de private key en het bijbehorend wachtwoord op de server aangemaakt worden maar ook daar blijven.

Aanmaken CSR

Dit verschilt per omgeving waarin u dit moet uitvoeren. Raadpleeg de handleiding van uw systeem of gebruik 1 van de op internet aanwezige handleidingen:
  1. CSR aanmaken OpenSSL (NGINX, Apache, UNIX)
  2. CSR aanmaken Microsoft IIS 8 en 8.5)
  3. CSR aanmaken Java
  4. CSR aanmaken Exchange Server 2013 en 2016
  5. CSR aanmaken Exchange Server 2010
Welke gegevens dien ik te gebruiken voor het CSR?
Hanteer voor de in te vullen gegevens het volgende:
  1. Common name - naam van dit certificaat. Gebruik hiervoor een voor u logische naam met tenminste jaartal, prod/acc en doel van de koppeling)
  2. Organization name - naam van uw bedrijf
  3. Department name - afdeling van het bedrijf, bijvoorbeeld 'Medimo'
  4. City/Locality - stad waarin uw bedrijf zich bevindt
  5. State/province - provincie waarin uw bedrijf zich bevindt
  6. Country/region - landcode in hoofdletters, bijvoorbeeld NL
  7. Email - emailadres voor contact m.b.t. dit certificaat
Hoe lever ik het CSR aan?
Het CSR mag onbeveiligd gemaild worden naar de Medimo Helpdesk helpdesk@medimo.nl. Vermeld hierbij het ticketnummer.

Publieke deel certificaat

U ontvangt per mail het publieke deel van het ondertekende certificaat retour van Medimo. Hiervoor wordt het emailadres gebruikt dat u in het CSR heeft opgenomen.

Hoe maak ik het nieuwe certificaat?
Samen met de private key die op uw eigen server staat vormt dit het nieuwe certificaat. Raadpleeg onderstaande website voor meer informatie hierover.

Nieuwe Certificaat installeren

Installeer het certificaat op de voor uw server of softwarepakket gebruikelijke wijze. Betreft het een vervangend certificaat, stem dan met de Medimo Helpdesk af wanneer het nieuwe certificaat kan worden gebruikt.