Beschrijving van de Portavita Trombosedienstkoppeling

Beschrijving van de Portavita Trombosedienstkoppeling

Dit artikel beschrijft hoe de Portavita Tombosedienstkoppeling functioneert, hoe een functioneel applicatiebeheerder foutmeldingen kan nagaan en hoe deze op te lossen zijn.

Omschrijving

De Portavita Trombosedienstkoppeling bestaat momenteel uit de volgende functionaliteiten:
  1. Het tonen van doseerinformatie op de toedienregistratie (TDR), dit kan voor Fenprocoumon en Acenocoumarol;
  2. Het tonen van contact gegevens van de trombosedienst op de toedienregistratie;
  3. Het tonen van de 'volgende prikdatum' op de toedienregistratie;
  4. Het tonen van INR(International Normalized Ratio) in de Meetwaarden.

Werking van de koppeling

De koppeling doorloopt een aantal stappen om de dosering van de coumarine te tonen in de TDR. Hieronder per stap een toelichting.

Filteren van cliënten
Medimo gaat na welke cliënten voldoen aan de voorwaarden en vraagt deze op bij de trombosedienst, Een cliënt moet in Medimo voldoen aan de volgende voorwaarden:
  1. Gevuld BSN
  2. 1 Coumarine recept regel. Deze moet zijn ingevoerd zoals in dit artikel is beschreven.

Cliënten opvragen bij de trombosedient
Twee maal per dag (rond 07.00u en 16.00u) worden alle cliënten ingepland om de doseerkaarten te actualiseren. Daarnaast wordt, mits de trombosedienst van de cliënt bekend is, de cliënt ingepland wanneer de TDR wordt geopend. Ook geldt hierbij dat de laatste keer dat Medimo de dosering bij Portavita heeft opgehaald, is langer dan 30 minuten geleden geweest. Is dat het geval, dan wordt een waarschuwing getoond in de TDR dat de coumarinedosering ververst gaat worden. Het ophalen van de doseerkaarten gebeurt altijd in de achtergrond.

Om te voorkomen dat het tonen van de TDR voor medewerkers wordt geblokkeerd, worden de doseerkaarten altijd op de achtergrond opgehaald. Indien de medewerker op dat moment juist de coumarine wil gaan geven is het verstandig om de pagina te herladen. Wanneer de nieuwe gegevens inmiddels verwerkt zijn, dan zal geen waarschuwing meer getoond worden.

Nieuwe cliënt
Medimo houdt bij bij welke trombosedienst de bewoner bekend is. Bij een nieuwe cliënt of een cliënt die voor het eerst aan de filtervoorwaarden voldoet, is niet bekend van welke trombosedienst die gebruik maakt. Dergelijke cliënten worden tijdens de dagelijkse automatische opvraag (rond 07.00u en 16.00u) bevraagd bij alle trombosediensten die zijn ingesteld voor het cluster. Is de cliënt bij een van de trombosediensten bekend, dan wordt de dienst op dat moment gekoppeld. Daarna kan de dosering worden opgehaald bij portavita door het openen van de TDR zoals hierboven is beschreven.


Logs en historie

Wanneer Medimo succesvol nieuwe doseergegevens heeft opgehaald dan wordt dit gelogd in de medicatiehistorie van de cliënt. Deze log is na te gaan in het tabblad 'Trombosedient'. Voor meer informatie over de Medicatiehistorie van een cliënt kunt u artikel Medicatiehistorie raadplegen. 

Voor functioneel applicatiebeheerders is een log trombosedienst beschikbaar gemaakt. Hier worden alle foutmeldingen, maar ook alle succesvolle verwerkingen gelogd. Gebruik het 'Zoeken in alles' veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Koppelvlakbeheer > Log trombosedienst.

Foutmeldingen

Hieronder volgen de meest voorkomende foutmeldingen:

Unknown error occurred, please contact Medimo Helpdesk 
Er is een overige, onbekende foutmelding opgetreden. Logging hiervan wordt naar Medimo verzonden. Neem contact op met de Medimo Helpdesk indien dit vaker voorkomt.

Patient has different gender in Portavita than in Medimo. Is this the right patient? 
Afwijkende clientgegevens. In verband met kans op cliëntverwisseling zal de verwerking niet verder plaatsvinden.

Patient has different birthdate in Portavita than in Medimo. Is this the right patient? 
Afwijkende clientgegevens. In verband met kans op cliëntverwisseling zal de verwerking niet verder plaatsvinden.

Multiple coumarine-rows found for this patient in Medimo. Unable to process...
De gevonden bewoner heeft in Medimo meerdere actieve coumarine voorschriften. In verband met kans op dubbele doseringen kan de verwerking niet verder plaatsvinden.

Coumarine is manually dosed in Medimo. Unable to process...
De gevonden bewoner krijgt de coumarine al volgens een handmatig schema voorgeschreven. Mogelijk heeft de arts het trombosedienstschema bewust overruled. De verwerking zal niet verder plaatsvinden.

No unique coumarine dosing-time found for this patient in Medimo. Unable to process...
Het gevonden voorschrift heeft geen eenduidig tijdstip van dosering. In Portavita wordt een dagdosering gegeven. Het tijdstip moet uit het voorschrift voor de bewoner duidelijk worden. De verwerking zal niet verder plaatsvinden.

FOUT: Patiënt bekend bij meerdere koppelvlakken
Het kan voorkomen dat een patiënt bij meerdere trombosediensten in Portavita bekend is. Hierdoor kan Medimo bij de initiële opvraag niet zeker weten van welke trombosedienst de informatie opgehaald moet worden.

Licentie/kosten

Voor deze koppeling worden geen extra licentiekosten berekend. Wel worden er aan de zorgorganisatie eenmalig inrichtingskosten berekend om de koppeling te realiseren. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen bij sales.medimo@enovationgroup.com




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate

    • Related Articles

    • Beschrijving van de Trodis Trombosedienstkoppeling

      Dit artikel beschrijft hoe de Trodis Tombosedienstkoppeling functioneert, hoe een functioneel applicatiebeheerder foutmeldingen kan nagaan en hoe deze op te lossen zijn. Omschrijving De Trodis Trombosedienstkoppeling bestaat momenteel uit de volgende ...
    • Beschrijving van de Madenco SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de Madenco SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheerd in Medimo. Omschrijving Een Single Sign-On (SSO) koppeling is een technologie waarmee een gebruiker zich slechts één keer ...
    • Beschrijving van de Ysis SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de reguliere Ysis SSO-koppeling. Gerimedica kan de URL van de inlog knop aanpassen zodat er gebruik wordt gemaakt van een OpenId-Connect SSO-koppeling. Voor het beheren van een OpenId-Connect SSO-koppeling kunt u ...
    • Beschrijving van de User SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de User SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheert in Medimo. Omschrijving Een Single Sign-On (SSO) koppeling is een technologie waarmee een gebruiker zich slechts één keer ...
    • Beschrijving van de OpenId-Connect koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de OpenID Connect SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheert in Medimo. Omschrijving Een OpenID Connect (OIDC) koppeling is een manier om veilige en gestandaardiseerde ...