Beschrijving van de Trodis Trombosedienstkoppeling

Beschrijving van de Trodis Trombosedienstkoppeling

Dit artikel beschrijft hoe de Trodis Tombosedienstkoppeling functioneert, hoe een functioneel applicatiebeheerder foutmeldingen kan nagaan en hoe deze op te lossen zijn.

Omschrijving

De Trodis Trombosedienstkoppeling bestaat momenteel uit de volgende functionaliteiten:
  1. Het tonen van doseerinformatie op de toedienregistratie, dit kan voor Fenprocoumon en Acenocoumarol
  2. Het tonen van contact gegevens van de trombosedienst op de toedienregistratie
  3. Het tonen van de 'volgende prikdatum' op de toedienregistratie
  4. Het tonen van INR(International Normalized Ratio) in de Meetwaarden.

Proces

Dit hoofdstuk legt uit welk proces de koppeling doorloopt en wanneer Medimo de dosering van coumarines overneemt uit Trodis. Hieronder per stap een toelichting.
  1. Sturen notificatie
    Trodis stuurt na het publiceren van de doseerkalender een notificatie naar Medimo. Medimo gebruikt de gegevens in deze notificatie om te bepalen welke cliënt en geneesmiddel het betreft. Voor het verwerken van de notificatie wordt een certificaat en een clusterID gebruikt. Dit komt dit certificaat en/of ClusterID niet overeen met de inrichting in Medimo, dan wordt er een foutmelding gelogd en stopt de verwerking.

  2. Matchen van cliënt
    Medimo gebruikt hiervoor het BSN uit Trodis. Is er geen match, dan logt Medimo een foutmelding en stopt de verwerking.

  3. Cliëntgegevens vergelijken
    Als er een match is, dan gaat Medimo na of geslacht en geboortedatum overeenkomen. Komen deze gegevens niet overeen, dan logt Medimo een foutmelding en stopt de verwerking.

  4. Voorschrift valideren
    Wanneer de cliëntgegevens overeenkomen, dan wordt het voorschrift nagegaan. Het voorschrift moet voldoen aan een aantal voorwaarden voor een verwerking. Voor meer informatie daarover kunt u dit artikel raadplegen. Wordt er niet aan de voorwaarden voldaan, dan logt Medimo een foutmelding en stopt de verwerking.

  5. Dosering tonen
    Bij een correct voorschrift wordt de dosering uit de doseerkalender getoond op de toedienregistratie. Ook worden contactgegevens van de trombosedienst en de volgende prikdatum getoond.

Logs en historie

Wanneer Medimo succesvol nieuwe doseergegevens heeft opgehaald dan wordt dit gelogd. Deze log is na te gaan via de tag TROMB in de status van de cliënt. Hier kunt u met de knop 'Historie' de logs nagaan. Meer informatie daarover vindt u in het artikel Trombosedienst in Medimo

Voor functioneel applicatiebeheerders is een log trombosedienst beschikbaar gemaakt. Hier worden alle foutmeldingen, maar ook alle succesvolle verwerkingen gelogd. Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Koppelvlakbeheer > Log trombosedienst.

Foutmeldingen

Mocht er een foutmelding optreden, dan zullen deze in principe al bij de notificatie van Trodis richting Medimo optreden (bijvoorbeeld 'Kon bewoner niet vinden'). De afhandeling hiervan ligt primair bij de trombosedienst. Hieronder wordt per foutmelding een toelichting gegeven.

Patient is currently not admitted in Medimo. Unable to process...

De gevonden cliënt is in Medimo ontslagen. De verwerking zal niet verder plaatsvinden.

Patient is currently absent in Medimo. Unable to process...

De gevonden cliënt is in Medimo afwezig. De verwerking zal niet verder plaatsvinden.

Patient has different gender in Trodis than in Medimo. Is this the right patient?

Afwijkende cliëntgegevens. In verband met kans op cliëntverwisseling zal de verwerking niet verder plaatsvinden.

Patient has different birthdate in Trodis than in Medimo. Is this the right patient?

Afwijkende cliëntgegevens. In verband met kans op cliëntverwisseling zal de verwerking niet verder plaatsvinden.

Cannot find any patient by this BSN

De cliënt komt helemaal niet voor in Medimo. De oorzaak kan verschillen, bijvoorbeeld een NAW koppeling die de cliënt nog niet doorgestuurd heeft.

Foutmeldingen die door de voorschrijver in Medimo aangepast dienen te worden

De onderstaande foutmelding treden op tijdens het valideren van het voorschrift. Een voorschrijver dient het voorschrift aan te passen voordat de doseerkalender uit Trodis kan worden verwerkt. Voor instructies daarover kunt u dit artikel raadplegen.

Coumarine is manually dosed in Medimo. Unable to process...

De gevonden cliënt krijgt de Coumarine al volgens een handmatig schema voorgeschreven. Mogelijk heeft de voorschrijver in Medimo het trombosedienstschema bewust overruled. De verwerking zal niet verder plaatsvinden. Als dit niet de bedoeling is moet de Coumarine in Medimo als Continu of tijdelijke regel worden voorgeschreven.

Multiple coumarine-rows found for this patient in Medimo. Unable to process...

De gevonden bewoner heeft in Medimo meerdere actieve coumarine voorschriften. In verband met kans op dubbele doseringen kan de verwerking niet verder plaatsvinden.

No unique coumarine dosing-time found for this patient in Medimo. Unable to process...

Het gevonden voorschrift heeft geen eenduidig tijdstip van dosering. In Trodis wordt een dagdosering gegeven. Het tijdstip moet uit het voorschrift voor de bewoner duidelijk worden. De verwerking zal niet verder plaatsvinden.

No coumarines have been prescribed momentarily to this patient in Medimo. Is this the right patient?

De gevonden cliënt heeft in Medimo geen coumarine voorgeschreven gekregen. De doseringen kunnen derhalve niet aan een voorschrift gehangen worden.

Technische foutmeldingen (neem contact op met de Medimo Helpdesk)

Wanneer onderstaande foutmeldingen worden getoond, dan dient u contact op te nemen met de Medimo Helpdesk.

No certificate provided

De koppeling is bij Trodis niet goed ingericht. Er wordt geen certificaat aangeboden.

Sorry, access denied...

De koppeling is bij Trodis/Medimo niet goed ingericht. Het certificaat dat gebruikt wordt is geldig, echter is deze in Medimo niet aan een actief Trodis koppelvlak gekoppeld.

Unknown medimoClusterId

De koppeling is bij Trodis niet goed ingericht. Trodis stuurt een onbekend medimoClusterId.

This medimoClusterId has not been configured for your certificate

De koppeling is in Medimo (nog?) niet ingericht.

Unknown error occurred, please contact Medimo Helpdesk

Er is een overige, onbekende foutmelding opgetreden. Logging hiervan wordt naar Medimo verzonden. Neem contact op met de Medimo Helpdesk indien dit vaker voorkomt.

Trodis: DTD are not supported by SOA

Waarschijnlijk is het certificaat verkeerd of wordt die niet meegestuurd.

GGZ-omgeving

Ook op de GGZ-omgeving (ggz.medimo.nl) kan er gebruik worden gemaakt van deze trombosedienstkoppeling. Hiervoor moet in Trodis niet het clusterID van de klant gebruiken, maar 1000000 als ID.



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate

    • Related Articles

    • Beschrijving van de Portavita Trombosedienstkoppeling

      Dit artikel beschrijft hoe de Portavita Tombosedienstkoppeling functioneert, hoe een functioneel applicatiebeheerder foutmeldingen kan nagaan en hoe deze op te lossen zijn. Omschrijving De Portavita Trombosedienstkoppeling bestaat momenteel uit de ...
    • Beschrijving van de Madenco SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de Madenco SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheerd in Medimo. Omschrijving Een Single Sign-On (SSO) koppeling is een technologie waarmee een gebruiker zich slechts één keer ...
    • Beschrijving van de Ysis SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de reguliere Ysis SSO-koppeling. Gerimedica kan de URL van de inlog knop aanpassen zodat er gebruik wordt gemaakt van een OpenId-Connect SSO-koppeling. Voor het beheren van een OpenId-Connect SSO-koppeling kunt u ...
    • Beschrijving van de User SSO-koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de User SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheert in Medimo. Omschrijving Een Single Sign-On (SSO) koppeling is een technologie waarmee een gebruiker zich slechts één keer ...
    • Beschrijving van de OpenId-Connect koppeling

      Dit artikel beschrijft de werking van de OpenID Connect SSO-koppeling en hoe een functioneel applicatiebeheerder de koppeling beheert in Medimo. Omschrijving Een OpenID Connect (OIDC) koppeling is een manier om veilige en gestandaardiseerde ...