Import configureren voor nieuwe apotheek

Wanneer er wordt gewerkt met een apotheekimportkoppeling, moet voor elke apotheek de import apart worden geconfigureerd. Als de desbetreffende apotheek dit al doet voor andere organisaties, kunt u zelf de importconfiguratie uitvoeren. Hierdoor kunt u direct met de apotheek de werkwijzen en de livegang afstemmen.

Voor apotheken die voor het eerst medicatie gaan importeren, moet de Medimo helpdesk de importconfiguratie verzorgen. Raadpleeg artikel Aansluiten nieuwe apotheek voor import voor meer informatie daarover.
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of ga vanuit het hoofdmenu naar Beheer > Apotheek importconfiguratie > Import configureren. Medimo toont vervolgens een scherm dat overeenkomt met onderstaande afbeelding.

Apotheek toevoegen aan zakelijk verband

U kunt alleen de importconfiguratie uitvoeren voor apotheken die deel uitmaken van uw zakelijk verband. Als het om een nieuwe apotheek gaat, moet u deze toevoegen aan uw zakelijk verband. Volg hiervoor de onderstaande instructies:
  1. Klik op de knop 'Nieuwe toevoegen'
    Hierna toont Medimo de lijst van apotheken die u kunt toevoegen aan uw zakelijk verband.

2. Kies 'Landelijke apotheek toevoegen'
    Hiermee navigeert u naar de lijst van de landelijke apotheken entiteiten. Hier kunt u zoeken op naam, plaats en AGB-code.

3. Kies de betreffende apotheek
    Hiermee voegt u die direct toe aan uw zakelijk verband en wordt de lijst met apotheken in uw zakelijke verband getoond.

Apotheek niet in landelijk apotheek tabel

Er zijn apotheken die niet werken met een entiteit uit de landelijke tabel. Voor deze apotheken is handmatig een entiteit aangemaakt. Dergelijke apotheken apotheken kunt u niet zelf aan uw zakelijk verband toevoegen. De Medimo helpdesk kan dit op verzoek voor u doen. Na toevoeging van de apotheek kunt u de importconfiguratie uitvoeren.

Doorgaans is bij de betreffende apotheek bekend of zij werken met een entiteit zoals hierboven beschreven en zal de apotheek dit tijdens implementatie aangeven. Weet de apotheek dat niet, dan kan de Medimo helpdesk dit nagaan.

Import configureren

Nadat u de apotheek aan uw zakelijk verband hebt toegevoegd, kunt u eenvoudig de import configureren. Volg daarvoor de onderstaande instructies:
  1. Klik op de apotheek waarvoor u de import wilt configureren
    Hierna toont Medimo een scherm wat lijkt op de onderstaande afbeelding.

2. Klik op de knop 'Volgende'
    Hierna toont Medimo de contactgegevens van de apotheek. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Hier gaat u na of de juiste apotheek is geselecteerd. Kloppen de gegevens niet, dan heeft u mogelijk de verkeerde apotheek geselecteerd. Klik in dat geval op de knop 'Annuleren' om terug te keren naar de lijst met apotheken in uw zakelijk verband. Kloppen de gegevens wel, dan kunt u verder naar de volgende stap.

3. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hierna wordt de 'Afstemming met apotheek' weergegeven en vraagt Medimo of u contact en afstemming hebt gehad met de apotheek. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

4. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hierna toont Medimo de import-gebruiker van de apotheek. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Medimo wijst aan deze gebruiker de permissies toe die nodig zijn voor het importeren van medicatie.

5. Zet een vinkje in de checkbox bij de import gebruiker

6. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hiermee configureert u de import en stuurt Medimo de benodigd e-mail naar de apotheek. De apotheek kan vanaf dat moment de medicatie importeren.

Voorbeeld e-mail

Hieronder volgt een voorbeeld e-mail die naar de apotheek wordt verzonden.

Onderwerp: Apotheek-import geconfigureerd

**NAAM ZORGINSTELLING***

Bovenstaande organisatie wenst gebruik te maken van elektronische toedienregistratie in Medimo. Als het goed is heeft deze organisatie dit reeds met u besproken. Deze notificatie is om u op de hoogte te brengen dat de configuratie aan Medimo-zijde is afgerond. Mocht u vragen hebben over deze mail, neem dan graag contact op met de Medimo Helpdesk.

Met vriendelijke groet,
Medimo

Melding 'Nog niet alle configuraties zijn voor deze apotheek voltooid.'

Zoals aangegeven dienen 'nieuwe apotheken' door de Medimo helpdesk te worden geconfigureerd voor de importkoppeling. Is dit (nog) niet gedaan, en probeert u de import te configureren, dan wordt het volgende gemeld:

Nog niet alle configuraties zijn voor deze apotheek voltooid. Er is een bericht naar de helpdesk gestuurd. De helpdesk zal met de apotheek contact opnemen om de configuratie te voltooien.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024