Hoe stel ik de dagelijkse back-up lijsten in?

Hiervoor zijn twee permissies die u kunt gebruiken:
  1. Dagelijkse toedienlijsten per afdeling mailen tbv back-up
  2. Dagelijkse toedienlijsten per locatie mailen tbv back-up
Bovenstaande permissies dienen te worden toegevoegd aan een beveiligingsgroep waarvan een gebruiker met een geldig e-mailadres, waarnaar veilig kan worden gemaild, lid is. U kunt hiervoor bestaande beveiligingsgroepen en gebruikers gebruiken of nieuwe. Raadpleeg onderstaande artikelen voor meer informatie hierover.
  1. Hoe voeg ik een permissie toe aan een beveiligingsgroep?
Bepaal van te voren goed in hoeverre u een onderverdeling wilt maken in het ontvangen van de back-up lijsten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle back-up lijsten te laten mailen naar 1 adres. Hierdoor hoeft u 'slechts' 1 permissie toe te kennen aan een gebruiker. Een andere mogelijk is dat de back-up lijsten van een afdeling specifiek naar die afdeling worden gemaild. Hierdoor moet u doorgaans meerdere permissies aan verschillende gebruikers toekennen. Ook moet het e-mailadres van de afdeling bekend zijn in Medimo.

Voorbeeld

Een andere optie is voor de back-up lijsten een 'algemene' derde entiteit aan te maken en onder die entiteit gebruikers toe te voegen die enkel voor de back-up lijsten worden gebruikt. Wilt u deze methode gebruiken? Volg dan onderstaande instructies.

Aanmaken derde entiteit

1. Navigeer naar de lijst van derde entiteiten
    Gebruik het zoeken in alles veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Entiteiten > Derde beheren.

2. Klik op de knop 'Nieuwe toevoegen'
    Medimo toont een formulier waarmee u een derde entiteit kunt aanmaken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Geef de entiteit een herkenbare naam
    Bijvoorbeeld 'Back-up toedienlijsten Handleidingzorg'. Alle andere velden kunt u leeg laten.

4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u de entiteit aan en toont Medimo de lijst van derde entiteiten.

Toevoegen gebruiker

1. Open de aangemaakte derde entiteit
    Medimo toont het overzicht van de derde entiteit. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de hyperlink 'Gebruikers'
    Medimo toont een lijst van gebruikers aangemaakt onder de entiteit. Bij een nieuwe entiteit is dit een lege lijst.

3. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Medimo toont een formulier waarmee u een gebruiker kunt aanmaken. Hierin zijn de velden voor 'Voor- en achternaam' en 'E-mailadres' voor ingevuld. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

4. Vult het formulier in
    Let hierbij op de volgende punten
    1. Pas 'Voor- en achternaam' aan als u meerdere gebruikers wilt toevoegen.
    2. Geef xxxx als gebruikersnaam op.
    3. Geef het e-mailadres op waarnaar de back-up toedienlijsten gemaild moeten worden.
    4. Laat de overige velden leeg of zet op de waarde 'Nee'.

5. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee voegt u de gebruiker toe en toont Medimo een lijst van gebruikers aangemaakt onder de entiteit. Voeg voor elk e-mailadres waarnaar back-up toedienlijsten moeten worden gemaild een gebruiker toe.

Inrichten permissies

1. Open de gebruiker waaraan u permissies wilt toekennen
    Medimo toont het overzicht van de gebruiker. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de hyperlink 'Permissies'
    Medimo toont het permissie dashboard van de gebruiker. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Klik op de knop 'Nieuwe permissie'
    Medimo toont een formulier in een venster waarmee u een permissie kunt toevoegen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

4. Kies de beveiligingsgroep
    Kies hier bijvoorbeeld de beveiligingsgroep van de gebruiker. Beveiligingsgroep van de gebruiker herkent u aan het woord User.

5. Kies de permissie 'Dagelijkse toedienlijsten per locatie mailen tbv back-up'
    U kunt ook de permissie 'Dagelijkse toedienlijsten per afdeling mailen tbv back-up' kiezen.

6. Kies het doel
    Het doel bepaalt van welk cluster, locatie of afdeling er back-up toedienlijsten worden gemaild.

7. Geef een reden op
    Dit is een verplicht veld en dient minimaal 3 karakter te bevatten. Na het opgeven van een reden wordt de knop 'Opslaan' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

8. Klik op de knop 'Opslaan'
    Medimo toont voor hoeveel gebruikers de permissie geldt en vraagt het opslaan te bevestigen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

9. Klik op de knop 'Bevestig'
    Hiermee voegt u de permissie toe en toont Medimo het permissie dashboard van de gebruiker.

Hoofdlocatietoewijzing

In Medimo kan een cliënt meerdere locatietoewijzingen hebben. De back-up toedienlijst van de cliënt wordt gemaild naar de hoofdlocatie. Dit is de locatietoewijzing die prefereert boven alle andere toewijzingen. Dit wordt aan de hand van de volgende regels bepaald:
  1. Klinische locaties prevaleren boven thuislocaties
  2. Thuislocaties prevaleren boven poliklinische locaties
Zijn er meerdere gelijkwaardige hoofdlocaties actief (bijvoorbeeld 2 klinische locaties of 2 thuislocaties) dan prevaleert de locatie met de 'vroegste' ingangsdatum en -tijd.