Hoe voeg ik een permissie toe aan een beveiligingsgroep?

Dit kan met de knop 'Nieuwe permissie' vanuit het permissie overzicht van de beveiligingsgroep. Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld om naar de lijst met beveiligingsgroepen te gaan of klik vanuit het dashboard op Onderhoud > Authority > Beveiligingsgroepen beheren.  Kies de beveiligingsgroep waaraan u een permissie wilt toevoegen. Medimo opent een modal waar de huidige permissies worden getoond. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld. De blauwe pijl wijst naar de betreffende knop.

Volg onderstaande instructies om een permissie toe te voegen.
  1. Klik op de knop 'Nieuwe permissie'
    Medimo opent een formulier waarbij u de juist parameters kunt opgeven van de permissie. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Hierbij is de beveiligingsgroep voorgeselecteerd. In de bovenstaande bovenstaande afbeelding wijst de blauwe pijl daarna. U kunt dit veld ongemoeid laten.

2. Selecteer permissie
    Klik in dit veld om de lijst met permissies te openen. Door te typen past u een filter toe op de lijst. Klik vervolgens op de permissie om deze te selecteren. Het formulier ziet er na het selecteren uit zoals onderstaande afbeelding. Hierbij is de permissie 'Toon overzichten medicatieinformatie' geselecteerd.
    Voor meer informatie over de permissies kunt u artikel Welke permissies zijn er en waarvoor zijn deze nodig? raadplegen.

3. Selecteer doel
    Hier geeft u aan waarover de permissie geldt. Dit kan bijvoorbeeld 'Afdeling 1e verdieping' of 'Formularium Handleiding' zijn. Het type permissie bepaalt wat de beschikbare doelen zijn. Klik in het veld om de lijst met doelen te openen. Door te typen past u een filter toe op de lijst. Klik op het doel om deze te selecteren.

4. Geef een reden van toevoegen op
    Dit is een verplicht veld en moet minimaal 3 tekens bevatten. Medimo gebruikt dit veld voor de logs.

5. Geef het bereik op
    Dit is het veld voor 'Iedereen / eigen'. Dit bepaalt of de permissie geldt mits het de 'Eigen cliënt' betreft. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over 'eigen cliënt'.
    Type gebruiker
    Uitleg wanneer een cliënt een 'eigen cliënt' is
    Arts
    Voor een arts geldt dat deze de arts van inschrijving moet zijn van de cliënt. Anders gezegd, alle cliënten waaraan de arts is gekoppeld zijn 'eigen cliënten' van de arts. in de praktijk komt het weinig voor dat een arts een permissie krijgt voor alleen zijn 'eigen cliënten'. Een arts moet in de dienstsituatie medicatie kunnen raadplegen en indien nodig aanpassen. Vaak hebben de permissies van artsen daarom het bereik 'Iedereen'.
    Apotheek(medewerker)
    Voor een apotheek(medewerker) geldt dat deze de apotheek van inschrijving moet zijn van de cliënt. Anders gezegd, alle cliënten waaraan de apotheek is gekoppeld zijn 'eigen cliënten' van de apotheek. Doordat de apotheek alleen inzage mag hebben in cliënten waaraan medicatie wordt geleverd. Voor een apotheek geldt dus dat permissies in principe ALTIJD voor alleen de 'eigen cliënten' gelden.
    Zorgmedewerker
    Doorgaans hebben zorgmedewerker geen account op naam in Medimo. Vaak wordt via een SSO-koppeling bepaalt wat de permissies moeten zijn voor de gebruiker en logt deze in via het account wat is aangemaakt onder een afdeling. Eigen cliënten zijn in dat geval de cliënten die verblijven of die afdeling.
    Na het selecteren van het bereik heeft u het formulier volledig ingevuld. Hierdoor wordt de knop 'Opslaan' actief en kleurt donkerblauw. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

6. Klik op de knop 'Opslaan'
    Medimo toont voor hoeveel gebruikers de permissie wordt opgeslagen en vraagt dit te bevestigen. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

7. Klik op de knop 'Bevestig'.
    Hierna is de permissie toegevoegd aan de beveiligingsgroep en wordt het permissie-overzicht van de beveiligingsgroep getoond.