Hoe maak ik een account voor een arts/voorschrijver aan?

Hoe maak ik een account voor een arts/voorschrijver aan?

Voor het maken van een account voor een arts moet u het volgende doen:
  1. Aanmaken arts entiteit
  2. Aanmaken gebruiker
  3. Toekennen permissies

Aanmaken arts entiteit

Het aanmaken van een arts entiteit kan vanuit de lijst met arts entiteiten. Gebruik het zoeken in alles veld of klik vanuit het dashboard op Onderhoud > Entiteiten > Artsen beheren. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een lijst met arts entiteiten.


Volg de onderstaande instructies om een arts entiteit aan te maken.
  1. Klik op de de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Medimo vraagt of uw een landelijke arts wilt toevoegen of een nieuwe arts wilt aanmaken in cluster.

  2. Klik op 'Nieuwe arts aanmaken in cluster'
    Medimo toont een formulier om een nieuwe arts entiteit aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Vul het formulier zo volledig mogelijk in
    Medimo gebruikt deze gegevens voor recepten. Het is daarom belangrijk de velden correct te vullen. De velden voor 'Edi' kunt u ongemoeid laten.

  4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u de arts entiteit aan en toont Medimo een lijst van arts entiteiten. Wilt u een account aanmaken? Klik dan op de zojuist aangemaakte arts entiteit om de details te tonen. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld daarvan.   

Aanmaken gebruiker

Het aanmaken van een gebruiker kan via de link gebruikers (blauwe pijl in onderstaande afbeelding) bij de arts entiteit. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een arts entiteit.


Volg de onderstaande instructies om een gebruiker onder een arts entiteit aan te maken.
  1. Klik op de link 'Gebruikers'
    Medimo toont een lijst van huidige actieve gebruikers. Doorgaans is dit bij een nieuwe arts een lege lijst.

  2. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Medimo toont een formulier om een gebruiker aan te maken onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Vul het formulier in conform de werkafspraken
    Raadpleeg indien nodig artikel Hoe maak ik een account met tokeninlog aan? of Hoe maak ik een account met sms / MedimoApp inlog aan?

  4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u de gebruiker aan en toont Medimo de nieuwe gebruiker in de lijst met gebruikers aangemaakt onder de arts entiteit. Nu het account is aangemaakt, kunt u de permissies toekennen. Klik op het account om de details te tonen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Toekennen permissies

Voor artsen is doorgaans een beveiligingsgroep per cluster aangemaakt. Door de nieuwe gebruiker lid te maken van deze beveiligingsgroep ontvangt de gebruiker de benodigde permissies. Een gebruiker lid maken van een beveiligingsgroep kan via 'Permissies' (blauwe pijl in onderstaande afbeelding) in het overzicht van het account.


Volg de onderstaande instructies om de nieuwe gebruiker lid te maken van de benodigde beveiligingsgroep(en).
  1. Klik op de link 'Permissies'
    Hierdoor toont Medimo het permissie dashboard van de gebruiker. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  2. Klik op de knop 'Nieuwe beveiligingsgroep'
    Hierdoor opent Medimo een modal en vraagt een beveiligingsgroep te selecteren. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Selecteer de beveiligingsgroep
    Klik hiervoor in het veld achter 'Selecteer de beveiligingsgroep'. Hiermee kunt u door te typen zoeken naar de betreffende beveiligingsgroep. Klik op de naam van de beveiligingsgroep om deze te selecteren. Hierdoor wordt de knop 'Opslaan' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  4. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hierna vraagt Medimo het toevoegen van de gebruiker aan de beveiligingsgroep te bevestigen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  5. Klik op de knop 'Bevestig'
    Hiermee maakt u de gebruiker lid van de beveiligingsgroep en toont Medimo het permissie dashboard van de gebruiker.
Nadat u de gebruiker van alle benodigde beveiligingsgroepen lid hebt gemaakt kan de gebruiker aan de slag.




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Hoe maak ik een gebruiker aan?

      Dat ligt aan het type gebruiker. Om die reden is per type gebruiker een artikel beschikbaar. U kunt onderstaande hyperlinks gebruiker om het artikel te openen. Hoe maak ik een account voor een arts/voorschrijver aan? Hoe maak ik een account voor een ...
    • Hoe maak ik een account voor een zorgmedewerker aan?

      Wanneer een zorgmedewerker rechtstreeks gaat inloggen op Medimo, dan behoeft deze een account in Medimo. Tijdens implementatie van Medimo wordt bepaald onder welke entiteit de gebruikers moeten worden aangemaakt als deze rechtstreeks inloggen op ...
    • Hoe maak ik een account voor een functioneel applicatiebeheerder aan?

      Voor het maken van een account voor een functioneel applicatiebeheerder moet u het volgende doen: Aanmaken gebruiker Toekennen permissies Let op! Als er geen derde entiteit is voor functioneel applicatiebeheerders, dan dient u deze aan te maken. ...
    • Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan?

      Veelal is Medimo gekoppeld aan een ECD/EPD. Een onderdeel van deze koppeling is de NAW-koppeling. Hiermee worden de wijzingen in het ECD/EPD automatische doorgevoerd in Medimo. Toch zijn er situatie waar een cliënt handmatig moet worden aangemaakt, ...
    • Hoe maak ik een account met tokeninlog aan?

      Voor een account met tokeninlog moet het volgende worden opgegeven bij het aanmaken/aanpassen van het account. Gebruikersnaam. Deze moet uniek zijn in Medimo. Serienummer van token. Deze staat op de achterkant van de token, onder de barcode. ...