Hoe maak ik een account voor een zorgmedewerker aan?

Wanneer een zorgmedewerker rechtstreeks gaat inloggen op Medimo, dan behoeft deze een account in Medimo. Tijdens implementatie van Medimo wordt bepaald onder welke entiteit de gebruikers moeten worden aangemaakt als deze rechtstreeks inloggen op Medimo. Meestal is dit een afdeling- of locatie entiteit. In dit artikel wordt een locatie entiteit als voorbeeld gebruikt.

Aanmaken van een gebruiker kan via de link 'Gebruikers' in het overzicht van de entiteit. Gebruik het 'Zoeken in alles' veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Entiteiten > Locaties beheren. Daar toont Medimo lijst van locatie entiteiten. Klik op de locatie waaronder de gebruiker wilt toevoegen. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een locatie entiteit.

Volg de onderstaande instructies om een gebruiker aan te maken.
  1. Klik op de link 'Gebruikers'
    Hiermee navigeert u naar de lijst met gebruikers aangemaakt onder de entiteit. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierna toont Medimo een formulier waarmee u een gebruiker kunt toevoegen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Vul het formulier in conform de werkafspraken
    Raadpleeg indien nodig artikel Hoe maak ik een account met tokeninlog aan? of Hoe maak ik een account met sms / MedimoApp inlog aan?

4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u het account aan en toont Medimo de lijst met gebruikers.

Als de werkafspraak is om account op naam aan te maken voor zorgmedewerkers, dan is Medimo doorgaans dusdanig ingericht dat na het aanmaken van het account direct automatisch de juiste permissies worden toegekend. Toch kan de gebruiker extra permissies behoeven, bijvoorbeeld omdat deze de werkvoorraad beheerd. In dat geval dient u de gebruiker lid te maken van de daarvoor ingerichte beveiligingsgroepen. Raadpleeg artikel Gebruiker lid maken van Beveiligingsgroep (vanuit de Gebruiker) en Hoe maak ik een gebruiker lid van Beveiligingsgroep (vanuit de beveiligingsgroep)? voor instructies daarover.