Hoe maak ik een account voor een functioneel applicatiebeheerder aan?

Hoe maak ik een account voor een functioneel applicatiebeheerder aan?

Voor het maken van een account voor een functioneel applicatiebeheerder moet u het volgende doen:
  1. Aanmaken gebruiker
  2. Toekennen permissies
Let op! Als er geen derde entiteit is voor functioneel applicatiebeheerders, dan dient u deze aan te maken. Raadpleeg artikel Hoe maak ik een derde entiteit aan? voor meer informatie.

Aanmaken gebruiker

Het aanmaken van een gebruiker kan via de link 'Gebruikers' (blauwe pijl in onderstaande afbeelding) bij een entiteit. Voor functioneel applicatiebeheerders is dit doorgaans een derde entiteit. Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Entiteiten > Derden beheren. Daar toont Medimo een lijst van derden entiteiten. Klik op de derde entiteit om deze te openen. Hierdoor toont Medimo het overzicht van de entiteit. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Volg de onderstaande instructies om een gebruiker onder een derde entiteit aan te maken.
  1. Klik op de link 'Gebruikers'
    Hiermee navigeert u naar de lijst van huidige actieve gebruikers.

2. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierdoor toont een formulier om een gebruiker aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Vul het formulier in conform de werkafspraken
    Indien nodig kunt u artikel Hoe maak ik een account met sms / MedimoApp inlog aan? of Hoe maak ik een account met tokeninlog aan? raadplegen voor meer informatie.

4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u de gebruiker aan en toont Medimo delijst met gebruikers aangemaakt onder de entiteit. Nu het account is aangemaakt kunt u de permissies toekennen. Dit kan vanuit het overzicht van het account. Klik op het account om dat overzicht te openen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Toekennen permissies

Voor functioneel applicatiebeheerders is doorgaans per cluster een beveiligingsgroep aangemaakt. Door de nieuwe gebruiker lid te maken van deze beveiligingsgroep ontvangt de gebruiker de benodigde permissies. Een gebruiker lid maken van een beveiligingsgroep kan via de link 'Permissies' (blauwe pijl in bovenstaande afbeelding) in het overzicht van het account.
Volg de onderstaande instructies om de nieuwe gebruiker lid te maken van de benodigde beveiligingsgroep(en).
  1. Klik op de link 'Permissies'
    Hiermee navigeert u naar het permissie dashboard van de gebruiker. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de knop 'Nieuwe beveiligingsgroep'
    Hierdoor opent Medimo een modal en vraagt een beveiligingsgroep te selecteren. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Selecteer de beveiligingsgroep
    Klik hiervoor in het veld achter 'Selecteer de beveiligingsgroep'. Hiermee kunt u door te typen, zoeken naar de betreffende FAB-beveiligingsgroep. Klik op de naam van de beveiligingsgroep om deze te selecteren. Hierdoor wordt de knop 'Opslaan' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

4. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hierna vraagt Medimo het toevoegen van de gebruiker aan de beveiligingsgroep te bevestigen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

5. Klik op de knop 'Bevestig'
    Hiermee maakt u de gebruiker lid van de beveiligingsgroep en toont Medimo het permissie dashboard van de gebruiker.
Nadat u de gebruiker van alle benodigde beveiligingsgroepen lid hebt gemaakt kan de gebruiker aan de slag.