Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan?

Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan?

Veelal is Medimo gekoppeld aan een ECD/EPD. Een onderdeel van deze koppeling is de NAW-koppeling. Hiermee worden de wijzingen in het ECD/EPD automatische doorgevoerd in Medimo. Toch zijn er situatie waar een cliënt handmatig moet worden aangemaakt, bijvoorbeeld bij spoed of als er geen NAW-koppeling (beschikbaar) is. Dit artikel beschrijft hoe u handmatig een cliënt aanmaakt in Medimo.
U maakt een nieuwe cliënt aan vanuit de lijst met cliënten, bijvoorbeeld via de knop 'Status'. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld daarvan.


Hier wordt, mits u de juiste permissies hebt, onderin aan de linkerzijde een knop weergegeven om een nieuwe cliënt toe te voegen.

Instructies aanmaken cliënt

Volg de onderstaande instructies om een nieuwe cliënt aan te maken:
  1. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierna vraagt Medimo de afdeling te kiezen waarop u de cliënt wilt opnemen.

  2. Kies de juiste afdeling
    Vervolgens toont Medimo een formulier waarmee u een cliënt kunt aanmaken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Vul het formulier in
    Doe dit zo volledig mogelijk

  4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee maakt u de cliënt aan en toont Medimo een lijst met afdelingen. U kunt direct de volgende cliënt aanmaken door op de betreffende afdeling te klikken of klikken op het huisje om terug te keren naar het hoofdmenu.

Aanmaken client: invullen via BSN

Bij het handmatig aanmaken van een cliënt moeten best veel gegevens worden ingevuld. Is er een BSN-koppelvlak ingericht, dan wordt in het formulier om een nieuwe cliënt toe te voegen bovenin aan de rechterzijde de link 'Invullen via BSN' weergegeven. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld. 


Met deze link opent u een pop-up waar u met de BSN en geboortejaar de gegevens van de cliënt kan importeren. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

Voor het ophalen van de cliënt gegevens wordt een webservice van SVB-Z gebruikt. Hiervoor moet in Medimo een BSN-koppelvlak zijn ingericht. Is er géén BSN-koppelvlak ingericht, dan kan deze webservice niet worden aangehaald en derhalve wordt er geen 'Invullen via BSN' link weergeven.

Cliënt handmatig aanmaken bij gebruik van NAW-koppeling

Ook als er gebruik wordt gemaakt van een NAW-koppeling kunt u handmatig een cliënt aanmaken. Belangrijk hierbij is dat de BSN wordt toegevoegd. Hiermee voorkomt u dat de cliënt vanuit de NAW-koppeling nogmaals wordt aangemaakt.  

Permissies

Om een nieuwe cliënt aan te kunnen maken moet u in het bezit zijn van de volgende permissies:
  1. Maak nieuwe cliënt aan
  2. Pas basisinformatie cliënt aan
  3. Pas locatietoewijzing cliënt aan



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Hoe verhuis ik een cliënt?

      U verhuist een cliënt in Medimo door het toevoegen van een nieuwe locatietoewijzing en het opgeven van einddatum en -tijd van de huidige locatietoewijzing. De cliënt verhuist na de einddatum en -tijd van de oude locatietoewijzing. Let op! Maakt u ...
    • Hoe voer ik het overlijden van de cliënt in?

      Dit kan vanuit de niet-medische gegevens van de cliënt. Let op! Maakt u gebruik van een NAW-koppeling, dan raadt Medimo aan het overlijden vanuit de koppeling door te voeren. Raadpleeg de beschrijving van de betreffende NAW-koppeling om na te gaan ...
    • Hoe maak ik een account voor een zorgmedewerker aan?

      Wanneer een zorgmedewerker rechtstreeks gaat inloggen op Medimo, dan behoeft deze een account in Medimo. Tijdens implementatie van Medimo wordt bepaald onder welke entiteit de gebruikers moeten worden aangemaakt als deze rechtstreeks inloggen op ...
    • Hoe maak ik een account voor een functioneel applicatiebeheerder aan?

      Voor het maken van een account voor een functioneel applicatiebeheerder moet u het volgende doen: Aanmaken gebruiker Toekennen permissies Let op! Als er geen derde entiteit is voor functioneel applicatiebeheerders, dan dient u deze aan te maken. ...
    • Hoe maak ik een account voor een arts/voorschrijver aan?

      Voor het maken van een account voor een arts moet u het volgende doen: Aanmaken arts entiteit Aanmaken gebruiker Toekennen permissies Aanmaken arts entiteit Het aanmaken van een arts entiteit kan vanuit de lijst met arts entiteiten. Gebruik het ...