Welke permissies zijn er en waarvoor zijn deze nodig?

In dit artikel worden de meest gebruikte permissies in Medimo kort toegelicht. Voor een uitgebreidere toelichting op de permissies kunt u het Excel document in de bijlage raadplegen. Ook permissies die betrekking hebben op beheer en e-mail verkeer zijn daar na te gaan.

Bekijk cliënt niet-medische gegevens

Inzage van niet-medische gegevens van de cliënt. Wordt er gewerkt een apotheek import-koppeling, dan kunnen gebruikers de cliënt inplannen om het AIS te bevragen.

Bekijk medic​atie

Inzage van de medicatie van de cliënt. Deze permissies is noodzakelijk voor functies waarbij u inzage in de medicatie behoeft zoals voorschrijven en toedienregistratie. Deze permissies wordt doorgaans toegewezen aan arts, apotheek en zorg.

Bekijk medicatie in de waarneemsituatie

Inzage van de medicatie van de cliënt via de knop 'Zoek cliënt'. Daar kunt u zoeken op BSN of CliëntID. Deze permissies is noodzakelijk voor functies waarbij u inzage in de medicatie behoeft zoals voorschrijven en toedienregistratie. Deze permissies wordt doorgaans toegewezen aan dienstapotheek of waarneem artsen.

Zoek cliënt op naam in de waarneemsituatie

Heeft dezelfde werking als bovenstaande permissie, maar dan kan de gebruiker wel op naam zoeken via 'Zoek cliënt'. Ook voor deze permissies geldt dat deze doorgaans aan dienstapotheek of waarneem artsen wordt toegewezen.

Medicatie toedienen

Inzage van de toedienregistratie en daarmee de mogelijkheid om toedieningen te registreren. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan arts, apotheek en zorg.

Bestel herhaalmedicatie

Aanvragen/bestellen van herhaal medicatie. Ook kan de gebruiker hiermee een onttrekking uit de werkvoorraad opgeven. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan arts, apotheek en zorg.

Pas basisinformatie cliënt aan

Aanpassen van basisinformatie (naam, geboortedatum etc.) van de cliënt. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan cliëntadministratie of functioneel applicatiebeheerders.

Pas locatietoewijzing cliënt aan

Aanpassen van de locatietoewijzing. Hiermee kan de gebruiker het type van de locatietoewijzing aanpassen alsmede de arts en apotheek van inschrijving. Ook kan de gebruiker hiermee de thuisapotheek en -arts aanpassen. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan cliëntadministratie of functioneel applicatiebeheerders.

Pas tijdelijke afwezigheden cliënt aan

Aanpassen en toevoegen van tijdelijke afwezigheid van de cliënt. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan cliëntadministratie of functioneel applicatiebeheerders.

Mag controle foto TDR goedkeuren

Beoordelen van de controlefoto. Dit wordt ook wel controle op afstand genoemd. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan de zorg of een zorgcentrale.

Pas medicatie van cliënt aan

Voorschrijven van nieuwe- en aanpassen van bestaande medicatie. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan artsen en apotheken.

Maak ontslagrecept

Genereren van een ontslagrecept als PDF-bestand dat kan worden geprint. Deze permissie wordt toegekend aan gebruikers die niet mogen voorschrijven. Gebruikers die de permissie 'Pas medicatie van cliënt aan' hebben kunnen daarmee een ontslagrecept maken. Vaak is dit het medisch secretariaat of cliëntadministratie.

Bestel faxrecept

Het maken van een PDF recept dat verzonden wordt via fax vanuit Medimo. Deze permissie wordt toegekend aan gebruikers die niet mogen voorschrijven. Gebruikers die de permissie 'Pas medicatie van cliënt aan' hebben kunnen daarmee een faxrecept maken. Voor gebruikers die kunnen voorschrijven wordt aangeraden gebruik te maken van de functie Poli recept.

Fax AMO/BMG

Faxen van een AMO/BMG. Deze kan dan naar bijvoorbeeld een ziekenhuis worden gefaxt.

Toon alle meetwaarden

Inzage van alle meetwaarden vastgelegd bij de cliënt. Ook kan een gebruiker hiermee nieuwe meetwaarden toevoegen en aanpassen. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan artsen en conform de werkafspraken aangewezen apothekers.

Toon wettelijke meetwaarden apotheek

Inzage van meetwaarden vastgelegd bij de cliënt. Deze permissie wordt doorgaans toegewezen aan de apothekersassistenten.

Stel medicatie wijzigingen voor

Maken van een medicatievoorstel.

Wijzig episodes

Inzage van de episodes vastgelegd bij de cliënt. Ook kan een gebruiker hiermee episodes toevoegen en wijzigen. De permissies wordt doorgaans toegewezen aan artsen.

Wijzig de voorraad van een cliënt

Bij- en afboeken van de medicatievoorraad van de cliënt bij levering van nieuwe medicatie. Ook kan een gebruiker hiermee correcties doen aan de voorraad in Medimo.

Mag in rol knippen en foto hiervan maken

Aanpassen(knippen) van de medicatierol in Medimo. Hiervan dienen foto's te worden gemaakt de de apotheek controleert.

Mag controlefoto rolaanpassing goedkeuren

Beoordelen van de foto ten behoeven van de aanpassing in de medicatierol.

Toon episodes

Inzage van de episodes vastgelegd bij de cliënt.

LSP opvragen en tonen

Bevragen van het LSP.

Beheer LSP inschrijftokens

Aanmaken van inschrijftokens ten behoeven ban het automatisch bevragen van het LSP.

Registreer werkvoorraad niet op naam

Aanvragen/bestellen van medicatie dat in de werkvoorraad zit.

Wijzig de voorraad van een werkvoorraad

Bij- en afboeken van de medicatievoorraad van de werkvoorraad. Ook kan een gebruiker hiermee reserveringen uitgeven en de voorraad corrigeren.

Toon overzichten statistiek

Inzage van statistiekoverzichten.

Toon overzichten cliëntinformatie

Inzage van overzichten waar cliëntinformatie (zoals naam, adres, et cetera) wordt getoond.

Toon overzichten medicatie informatie

Inzage van overzichten waar medicatie informatie van de cliënt wordt getoond.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024