Hoe gaat Medimo om met nieuwe opnames, verhuizingen en tijdelijke afwezigheden?

Hoe gaat Medimo om met nieuwe opnames, verhuizingen en tijdelijke afwezigheden?

Dit is afhankelijk van de geactiveerde modules van de locaties. Hieronder staan de meest voorkomende scenario's, waarbij per scenario de gevolgen worden beschreven.]

Nieuwe opname en heropname

Dit hoofdstuk beschrijft de scenario's van nieuwe opnames en heropnames. Deze kunnen per direct, met opname in de toekomst of met terugwerkende kracht (in het verleden) zijn ingevoerd.

Klinische locatie - Per direct

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Klinische locatie - Opname in de toekomst

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Hierdoor kunnen voorschrijvers de medicatie invoeren voordat de cliënt daadwerkelijk is opgenomen. In de status wordt weergegeven per wanneer de cliënt wordt opgenomen. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Klinische locatie - Opname in het verleden

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinische locatie - Per direct

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinische locatie - Opname in de toekomst

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Hierdoor kunnen voorschrijvers de medicatie invoeren voordat de cliënt daadwerkelijk is opgenomen. In de status wordt weergegeven per wanneer de cliënt wordt opgenomen. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinische locatie - Opname in het verleden

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Was het ontslag korter dan een week (7x 24 uur) voor de heropname, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Import (thuis) locatie - Per direct

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van die actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Ook bij een heropname wordt de actie 'Intake medicatie-import' direct toegevoegd, waarmee de zorg de juiste apotheek kan informeren en daarmee de medicatie kan importeren. Meer informatie over deze actie vindt u hier.

Import (thuis) locatie - Opname in de toekomst

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. In de status wordt weergegeven per wanneer de cliënt wordt opgenomen. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van die actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Ook bij een heropname wordt de actie 'Intake medicatie-import' direct toegevoegd, waarmee de zorg de juiste apotheek kan informeren en daarmee de medicatie kan importeren. Meer informatie over deze actie vindt u hier.

Import (thuis) locatie - Opname in het verleden

De cliënt is direct zichtbaar voor gebruikers met de juiste permissies. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van die actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt. Betreft het een heropname, dan wordt alle medicatie van de cliënt gestopt. Ook bij een heropname wordt de actie 'Intake medicatie-import' direct toegevoegd, waarmee de zorg de juiste apotheek kan informeren en daarmee de medicatie kan importeren. Meer informatie over deze actie vindt u hier.

Verhuizing

Dit hoofdstuk beschrijft de scenario's van een verhuizing tussen de locaties. Er wordt van een verhuizing gesproken als er minder dan 24 uur tussen de einddatum en -tijd van de oude locatie en begindatum en -tijd van de nieuwe locatie zit. Daarnaast kan een verhuizing per direct, met een verhuisdatum in de toekomst of met terugwerkende kracht zijn ingevoerd.

Klinisch naar poliklinisch - Per direct

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de klinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de poliklinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Buiten eventuele actie plug-ins worden er géén acties toegevoegd.

Klinisch naar poliklinisch - Verhuizing in de toekomst

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de klinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de poliklinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Wel wordt tot de begindatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing in de status weergegeven dat de cliënt verblijft op de klinische afdeling. Buiten eventuele actie plug-ins worden er géén acties toegevoegd.

Klinisch naar poliklinisch - Verhuizing in het verleden

Voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie is alleen de historische status van de cliënt raad te plegen. Gebruikers met permissies voor de poliklinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Buiten eventuele actie plug-ins worden er géén acties toegevoegd.

Klinisch naar import (thuis) - Per direct

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de klinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Klinisch naar import (thuis) - Verhuizing in de toekomst

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de klinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. Wel wordt tot de begindatum en -tijd van de import (thuis) locatietoewijzing in de status weergegeven dat de cliënt verblijft op de klinische afdeling. De actie 'Intake medicatie-import' wordt na de einddatum en -tijd van de klinische locatietoewijzing toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Klinisch naar import (thuis) - Verhuizing in het verleden

Voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie is alleen de historische status van de cliënt raad te plegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Poliklinisch naar klinisch - Per direct

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de poliklinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. De actuele medicatie wordt direct gestopt. Van alle gestopte medicatie worden medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinisch naar klinisch - Verhuizing in de toekomst

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de poliklinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Wel wordt tot de begindatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing in de status weergegeven dat de cliënt verblijft op de poliklinische afdeling. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. De actuele medicatie wordt direct gestopt. Van alle gestopte medicatie worden medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinisch naar klinisch - Verhuizing in het verleden

Voor gebruikers met enkel permissies voor de klinische locatie is alleen de historische status van de cliënt raad te plegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Buiten eventuele actie plug-ins worden er geen acties toegevoegd. De actuele medicatie wordt direct gestopt. Van alle gestopte medicatie worden medicatievoorstellen gemaakt.

Poliklinisch naar import (thuis) - Per direct

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de poliklinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Poliklinisch naar import (thuis) - Verhuizing in de toekomst

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de poliklinische locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. Wel wordt tot de begindatum en -tijd van de import (thuis) locatietoewijzing in de status weergegeven dat de cliënt verblijft op de poliklinische afdeling. De actie 'Intake medicatie-import' wordt na de einddatum en -tijd van de poliklinische locatietoewijzing toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Poliklinisch naar import (thuis) - Verhuizing in het verleden

Voor gebruikers met enkel permissies voor de poliklinische locatie is alleen de historische status van de cliënt raad te plegen. Gebruikers met permissies voor de import (thuis) locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'Intake medicatie-import' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Import (thuis) naar klinisch - Per direct

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de import (thuis) locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de import (thuis) locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'verifieer thuismedicatie' wordt direct toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de medicatie al dan niet gestopt. Wordt de medicatie naar aanleiding van de actie gestopt, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Import (thuis) naar klinisch - Verhuizing in de toekomst

De cliënt is voor gebruikers met enkel permissies voor de import (thuis) locatie zichtbaar tot de einddatum en -tijd van de import (thuis) locatietoewijzing. Daarna kunnen dergelijke gebruikers alleen de historische status van de cliënt raadplegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. Wel wordt tot de begindatum en -tijd van de import (thuis) locatietoewijzing in de status weergegeven dat de cliënt verblijft op de import (thuis) afdeling. De actie 'verifieer thuismedicatie' wordt na de begindatum en -tijd van de klinische toewijzing toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de medicatie al dan niet gestopt. Wordt de medicatie naar aanleiding van de actie gestopt, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Import (thuis) naar klinisch - Verhuizing in het verleden

Voor gebruikers met enkel permissies voor de import (thuis) locatie is alleen de historische status van de cliënt raad te plegen. Gebruikers met permissies voor de klinische locatie kunnen de cliënt direct inzien. De actie 'verifieer thuismedicatie' wordt na de begindatum en -tijd van de klinische toewijzing toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de medicatie al dan niet gestopt. Wordt de medicatie naar aanleiding van de actie gestopt, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Tijdelijke afwezigheid

Ook een tijdelijke afwezigheid is van invloed op de weergave van de status. De cliënt blijft zichtbaar voor de gebruikers en wordt in de lijst met actieve cliënten getoond met een 'koffertje'. Hierdoor is direct te herkennen dat de cliënt tijdelijk afwezig is. Ook in de status wordt weergegeven dat de cliënt tijdelijk afwezig is. Cliënten die tijdelijk afwezig zijn, worden automatisch uitgesloten van bestellijsten, werklijsten en de selectie om de GDS-bestanden (bestanden voor de medicatierol) te maken. Daarnaast is het type locatie bepalend voor wat er gebeurt bij de cliënt. Hieronder volgt een toelichting daarop.

Import (thuis) locatie - Per direct

De import wordt direct gedeactiveerd, en de medicatie kan niet worden afgetekend. Bij terugkomst wordt de actie 'Intake medicatie-import' toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Import (thuis) locatie - In de toekomst

De import wordt op de begindatum en -tijd gedeactiveerd, en de medicatie kan vanaf dat moment niet worden afgetekend. Ook wordt de cliënt vanaf dat moment uitgesloten van bestel- en werklijsten. Bij terugkomst wordt de actie 'Intake medicatie-import' toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Import (thuis) locatie - In het verleden

De import wordt direct gedeactiveerd, en de medicatie kan niet worden afgetekend. Bij terugkomst wordt de actie 'Intake medicatie-import' toegevoegd. Afhankelijk van de afhandeling van de actie wordt de import al dan niet geactiveerd of wordt de medicatie gestopt.

Klinische locatie - Per direct

De medicatie kan niet worden afgetekend. Afhankelijk van het type tijdelijke afwezigheid wordt de medicatie bij terugkomst dan wel of niet gestopt. Als medicatie wordt gestopt en de cliënt is korter dan een week afwezig, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Klinische locatie - In de toekomst

De medicatie kan vanaf de begindatum en -tijd niet meer worden afgetekend. Afhankelijk van het type tijdelijke afwezigheid wordt de medicatie bij terugkomst dan wel of niet gestopt. Als medicatie wordt gestopt en de cliënt is korter dan een week afwezig, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.

Klinische locatie - In het verleden

De medicatie kan niet worden afgetekend. Afhankelijk van het type tijdelijke afwezigheid wordt de medicatie bij terugkomst dan wel of niet gestopt. Als medicatie wordt gestopt en de cliënt is korter dan een week afwezig, dan worden van de gestopte medicatie medicatievoorstellen gemaakt.