Inrichten webhooks

Aanmaken webhooks
Ga naar 'Beheer > Clustertabellen > Webhooks beheren'
Klik op nieuwe webhook toevoegen
U kunt kiezen uit webhooks op basis van JSON, op basis van HTTP POST of op basis van UMO.
Vul de structuur in zoals uw webhook de data verwacht. U kunt daarbij gebruik maken van zogenaamde dynamische placeholders. Deze waardes worden bij aanmaak van het signaal vervangen door de werkelijke waardes.

Dynamische waardes
De volgende dynamische waardes (placeholders) zijn beschikbaar:

Vergeten gift
 %patient_name% is een geanonimiseerde presentatie van de patient: Dhr. O. B.
 %patient_room%
 %patient_tdr_link% een HTTP link naar de toedien rapportage module voor deze patient.
 %administer_time% het tijdstip vergeten gft, bijvoorbeeld 700 of 1600
 %administer_datetime% de datum/tijd van de vergeten gift,
bijvoorbeeld 2017-05-01 06:00
 %administer_date% de datum van de vergeten gift, bijvoorbeeld 2017-05-01
 %location_name% de naam van de locatie
 %ward_name% de naam van de afdeling
 %ward_phone% het telefoonnummer van de afdeling
 %ward_fax% het faxnummer van de afdeling

Controlefoto
 %patient_name% is een geanonimiseerde presentatie van de patient: Dhr. O. B.
 %patient_room% is het kamernummer (indien bekend) van de patient
 %aq_id% is het id van de openstaande controlefoto
 %aq_link% is de link naar het overzichtsscherm met (alle) openstaande controlefoto's
 %aq_link_approval% is de link naar uitsluitend de betreffende controlefoto
 %location_name% de naam van de locatie
 %ward_name% de naam van de afdeling
 %ward_phone% het telefoonnummer van de afdeling
 %ward_fax% het faxnummer van de afdeling

Activeren webhooks
  1. Ga naar 'Onderhoud > Toedienregistratie escalatiesettings'
  2. Klik op de betreffende escalatiesetting of maak een nieuwe aan.
  3. Stel in voor welke afdelingen, dagen en tijden de escalatiesetting van toepassing moet zijn.
  4. Stel in voor welke gebeurtenis de escalatiesetting geldt (controlefoto, vergeten gift of beide).
  5. Geen aan dat de escalatie m.b.v. een webhook uitgevoerd moet worden.
  6. Selecteer de door u aangemaakt webhook.
  7. Klik op opslaan.
Voorbeeld JSON: Collega wacht met een controlefoto naar Slack
De placeholders kunnen gebruikt worden in de gehele JSON body.
URL

DATA
Hk webhook.png

Voorbeeld HTTP: SMS versturen bij een vergeten gift
De placeholders kunnen gebruikt worden in de value invoer velden.

URL

DATA
Hk webhook2.png

Medimo compileert dit en verstuurt (POST) dit als volgt:
Hk webhook3.png

Voorbeeld UMO: Bericht naar zorgcentrale bij dubbele controle

URL

De werkelijke URL ontvangt u van de zorgcentrale waar u mee koppelt

Basic Auth
Deze informatie is centraal met UMO Verklizan afgesproken en kan de Medimo Helpdesk voor u inrichten.

Webhook UMO data

Deze informatie is standaard voorgeprogrammeerd en kunt u naar behoefte aanpassen. De placeholders kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld in de velden DisplayName of Remark.