MedimoApp - Mogelijke gebieden voor plaats van toediening

In de MedimoApp kunt u sinds geruime tijd de plaats van toediening opgeven. Hiermee legt u vast waar u bijvoorbeeld een pleister hebt geplakt of een injectie hebt gezet. Tijdens het vastleggen worden de mogelijke gebieden waar mag worden toegediend getoond. U kunt gebieden uitsluiten van toediening. Hierdoor zullen tijdens het vastleggen van de plaats van toediening deze gebieden niet als mogelijke plaats van toediening worden weergegeven.

De mogelijke gebieden waar mag worden toegediend, legt u per toedieningsweg vast. Deze zijn:
  1. Transdermaal
  2. Subcutaan
  3. Intraveneus
  4. Intramusculair
  5. Parenteraal
De mogelijke gebieden van toediening kunt u nagaan in de beheeropties bij de cliënt. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Hier worden alle beheeropties voor de cliënt weergegeven, waaronder de optie 'Plaats van toediening'.

Gebieden uitsluiten van toediening

Volg daarvoor de onderstaande instructies:
  1. Tik op de knop 'Plaats van toediening'
    Hierna wordt gevraagd de toedieningsweg waarvoor u gebieden wilt uitsluiten te kiezen. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

2. Kies de betreffende toedieningsweg
    Hierna wordt er een scherm getoond met de mogelijke plaatsen van toediening. Dit is vergelijkbaar met de onderstaande afbeelding.

De toegestane gebieden herkent u aan de donkerblauwe kleur.

3. Selecteer de gebieden waar niet mag worden toegediend voor de betreffende toedieningsweg
    Tik op een gebied om deze te selecteren. Hierna wordt de knop 'Opslaan' actief en kleurt donkerblauw. Geselecteerde gebieden die moeten worden uitgesloten van toedieningen herkent u aan de rode kleur. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

4. Tik op de knop 'Opslaan'
    Hiermee wordt uw selectie opgeslagen en worden de mogelijke toedieningswegen getoond. Vanuit hier kunt u nu terug navigeren naar de medicatielijst van de cliënt.

Gebieden selecteren waar wel (weer) mag worden toegediend

Was het uitsluiten van het gebied tijdelijk en mag dat gebied weer worden gebruikt, dan dient u dit ook in de MedimoApp op te geven. Hiervoor kunt u dezelfde stappen als hierboven beschreven volgen om de uitgesloten gebieden (rode kleur) te selecteren als gebied voor plaats van toediening.