Medimo vraagt een plaats van toediening voor een injectie, maar het middel wordt geinhaleerd ipv geinjecteerd

Medimo vraagt een plaats van toediening voor een injectie, maar het middel wordt geinhaleerd ipv geinjecteerd

Plaats van toediening
De toedienroute van het voorschrift is bepalend of de toedienregistratie vraagt waar het middel wordt toegediend. De plaats van toediening is van toepassing voor de volgende routes:
  1. Pleisters (transdermaal)
  2. Injecties (parenteraal, subcutaan, intramusculair, intraveneus)
Standaard wordt met deze functionaliteit gewerkt. Indien u dit in zijn geheel niet wenst kan dit per locatie uitgezet worden bij Onderhoud > Entiteiten > Locaties beheren.

1. Voorschrijven in Medimo
Wanneer een voorschrijver een middel voorschrijft, dan krijgt deze automatisch de standaard toedienroute uit de landelijke tabellen. Een toedienroute 'parenteraal' vinden we in Medimo niet duidelijk genoeg en moet de voorschrijver expliciet kiezen waar er toegediend moet worden. Medimo zal dan navenant het plaatje met de van toepassing zijnde toedienplaatsen tonen.

2. Apotheek-import
In veel apotheeksystemen kan de toedienroute niet vastgelegd worden. In de apotheek-import komt dit veld dan ook vaak niet door of wordt deze gevuld met een default. Deze regels zullen derhalve onder de standaard toedienroute uit de landelijke tabellen in Medimo terecht komen.

Injecties ter inhalatie
Fysiologisch zout, natriumchloride injectievloeistof wordt soms niet als injectievloeistof gebruikt, maar als inhalatievloeistof bij vernevelen van geneesmiddelen. De standaard toedienroute van 'injectie' uit de landelijke tabellen is dan niet van toepassing. Bij voorschrijven in Medimo kan de voorschrijver de van toepassing zijnde toedienroute wijzigen naar 'INHALATIE'. Bij apotheek-import kan de apotheek een dosering kiezen welke verwijst naar een inhalatie. Medimo zal dan de standaard toedienroute overschrijven naar 'INHALATIE'. Dit is bijv '1D1IH' of '1D5ML INH'




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate