Uitgiftemodule registeren van uitgifte

Uitgiftemodule registeren van uitgifte

Dit artikel beschrijft het uitgeven van Medicatie met de uitgifte-module. Nadat er uitgifte-leveringen zijn aangevraagd, kunnen de uitgiftes worden geregistreerd. Hiermee wordt per cliënt vastgelegd welke medicatie wanneer en door wie is uitgegeven. U kunt de uitgifte registreren vanuit de status met de knop uitgifte of vanuit de uitgifte lijst.

Uitgifte-lijst

De uitgifte-lijst is een lijst van cliënten waarvoor uitgiftes klaar staan. U kunt deze lijst als een werklijst gebruiken. De uitgifte-lijst kan als startpunt gebruikt voor het registreren van een uitgifte.

Gebruik het zoeken in alles veld of klik vanuit het hoofdmenu op Uitgifte > Uitgiftelijst. Daar toont Medimo een scherm dat lijkt op de onderstaande afbeelding.


Per datum toont Medimo voor welke cliënten een uitgifte openstaat. Dit zijn uitgiftes met een uitgiftedatum in het verleden, van vandaag en van morgen.

Zoek/filter
Bovenin aan de linkerzijde wordt een 'zoek/filter'-veld weergegeven. Dit kunt u gebruiken om de zoeken op naam, naar een specifieke cliënt.

Cliënttegel
Per cliënt wordt een tegel getoond. Hierin wordt de naam, cliëntfoto(mits toegevoegd) en een gekleurde vlag weergegeven. Groen betekent dat de medicatie nog moet worden uitgegeven. Rood betekent dat de medicatie uitgegeven had moeten worden.

Klik op de cliënttegel om de lijst met uitgiftes van de cliënt te openen.

Lijst met uitgiftes voor cliënt

In de lijst met uitgiftes worden alle uitgiftes voor de cliënt getoond. Vanuit hier kunt u uitgiftes raadplegen en registreren. U open de lijst via de cliënttegel, zie bovenstaande toelichting of via de knop 'Uitgifte' in de status van de cliënt. Hierna toont Medimo de lijst met uitgiftes in een pop-up. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


Zoek/Filter
Bovenin aan de linkerzijde wordt een 'zoek/filter'-veld weergegeven. Dit kunt u gebruiken om te zoeken naar een specifieke uitgifte. Rechts van het 'zoek/filter'-veld worden knoppen getoond om de volgende filters toe te passen:
  1. Actueel
  2. Alles openstaand
  3. Uitgegeven
Bij het openen van de uitgiftes is standaard de filter 'Actueel' toegepast.

Uitgifteregel
Per geneesmiddel dat moet worden uitgegeven wordt een regel getoond. Per regel worden de volgende kolommen gebruikt:
  1. Gepland - Geplande datum van uitgifte
  2. Uitgifte - Datum van uitgifte
  3. Geneesmiddel - Naam en dosering van geneesmiddel
  4. Schema - Uitgifteschema.
  5. Hoeveelheid - Aantal stuks dat wordt uitgegeven
  6. Geneesmiddel kenmerk - Hier kunt u bijvoorbeeld nagaan of het geneesmiddel in de werkvoorraad zit.

Uitgifte raadplegen

Klik op een regel om de uitgifte te raadplegen. Medimo toont de details van de uitgifte in een pop-up. Ook verwerkt u vanuit hier de uitgifte. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


Bovenin wordt informatie over de huidige en vorige uitgifte getoond. Heeft de voorschrijver een opmerking toegevoegd aan het uitgifteschema, dan wordt deze bovenaan in het blauw weergegeven. Onder de uitgifte-informatie toont Medimo de knoppen en velden om de uitgifte te registreren.

Uitgifte registreren

In het verwerkingsdeel van de uitgifte worden bovenaan de dagen van de week getoond. Onder de dag wordt een label met de dosering weergegeven, mits de dag in de periode van uitgifte zit. Dit label kan een groene of een rode kleur hebben. Groen betekent dat de medicatie nog moet worden ingenomen en de uitgifte daarvoor op tijd is. Deze medicatie moet worden meegegeven aan de cliënt. Rood betekent dat de medicatie ingenomen had moeten worden. De uitgifte voor die inname is dus te laat en de medicatie daarvoor hoeft niet te worden uitgegeven. U kunt het label aanpassen door erop te klikken. Hiermee kunt u wisselen tussen wel meegeven (groen) en niet meegeven (rood).

Onder de labels worden velden voor hoeveelheid en opmerkingen getoond. Het veld 'Hoeveelheid' is vooringevuld en wordt berekend aan de hand van de groene labels. Deze hoeveelheid wordt ook in de blauwe 'Geef ... uit' knop getoond. De opmerking wordt vastgelegd in de historie van de uitgifte.

Annuleer uitgifte
Wilt u de uitgifte annuleren, dan gebruikt u de rode knop 'Annuleer uitgifte. Hiermee zet u de hoeveel op 0 stuks en kleuren alle labels rood.

Historie


Werkvoorraad
Wanneer medicatie in de werkvoorraad zit, dan wordt de knop 'Werkvoorraad' weergegeven. Hiermee navigeert direct naar het scherm om het geneesmiddel te onttrekken uit de werkvoorraad.

Medicatie uitgeven
Om de uitgifte van medicatie te registeren klikt u op de blauwe knop 'Geef ... uit'. Hiermee legt u de uitgifte van medicatie vast, sluit Medimo de pop-up en wordt de lijst met uitgiftes getoond. U kun dan direct de volgende uitgifte registeren.



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Uitgiftemodule

      De uitgiftemodule is geschikt om medicatie voor meerdere dagen tegelijkertijd te verstrekken aan de cliënt. Het doel van de uitgiftemodule is: Registeren van de uitgegeven medicatie Sturen van leververzoeken (EDIFACT) voor medicatie buiten de rol ...
    • Uitgiftemodule uitgifte-levering aanvragen

      Periodiek dient er een uitgifte-levering opdracht te worden gemaakt. Hiermee worden verpakopdrachten naar de GDS-leverancier verstuurd en leververzoeken naar de apotheek, doorgaans via EDIFACT. Ook worden hiermee de uitgiftes aangemaakt om te ...
    • Uitgiftemodule uitgifteschema

      Nadat de medicatie is voorgeschreven kan er een uitgifteschema worden gemaakt. Dit schema is bepalend voor welke medicatie, in welke hoeveelheid op welke dagen wordt uitgegeven. Voor het aanvragen van een uitgifte-levering geldt dat alleen medicatie ...
    • Weergave van de Toedienregistratie van een cliënt

      Dit artikel beschrijft de weergave van de toedienregistratie van een cliënt. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld. Er zijn verschillende methoden om te navigeren naar de toedienregistratie van een cliënt. Dit kunt u nagaan in artikel ...
    • Beschrijving van de modules

      Om Medimo te laten aansluiten op de werkafspraken dienen per locatie de juiste modules te worden geactiveerd. De geactiveerde modules bepalen welke functionaliteit beschikbaar is en welke handelingen daardoor worden uitgevoerd in Medimo. Ook kunnen ...