Waarvoor kan ik een roepnaam gebruiken

Medimo gebruikt standaard de officiele voorletters in de opbouw van de naam (Bijv. C.H.M. de Vries). In sommige instellingen wordt liever met een voornaam gewerkt, of is de naam afwijkend van het BSN. Dit kan bijv. zijn bij congregaties of instellingen voor verstandelijk gehandicapten. Wanneer er een roepnaam staat ingevuld wordt deze gebruikt voor weergave ipv de voorletters.

Soms wordt de roepnaam automatisch gevuld vanuit een koppeling met de basisadministratie. Het standaard gebruik van de roepnaam kan voor uw cluster onderdrukt worden. De Medimo helpdesk kan dit voor u instellen.

Voor kinderen van 12 jaar of jonger wordt altijd de roepnaam gehanteerd. Dit als extra letopje voor de voorschrijver. Indien er geen roepnaam beschikbaar is, zal de eerste voornaam gebruikt worden.