Wat doen de parameters bij een afdeling entiteit?

Wat doen de parameters bij een afdeling entiteit?

Bekijk onderstaande tabel om na te gaan wat de velden betekenen.

Veld afdeling entiteit
Uitleg
Naam, Adres, Postcode, Plaats, Telefoonnummer, Faxnummer
Dit zijn de contactgegevens van de afdeling. Deze gegevens worden getoond op toedienlijsten en recepten.
Standaard uitdeeltijden
Dit stellen de tijden voor dat Medicatie wordt uitgedeeld op de afdeling. Voor meer uitleg kunt u artikel ... raadplegen.
Standaard arts / apotheek
Deze arts en apotheek worden toegewezen aan de cliënten opgenomen op de afdeling. Voor meer uitleg kunt u artikel ... raadplegen.
Deadline vandaag (min)
Tot wanneer kunnen voorschrijver voor vandaag voorschrijven, uitgedrukt in minuten minuten voor 0.00u. Voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekent het item Deadline vandaag (min) bij een afdeling entiteit? raadplegen.
1e weekroldag, ingangstijd, deadline (min)
Hier stelt u de startdag en -tijd van de medicatierol in. De deadline wordt gebruikt om te bepalen welke datum Medimo toont voor een mutatie wat ingaat per de rolwissel. Voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekent 1e weekroldag, ingangtijd, deadline (min) bij een afdeling entiteit? raadplegen.
2e weekroldag, ingangstijd, deadline (min)
Wordt er 2x per week een medicatietol geleverd, danr stelt u de startdag en -tijd van de 2e medicatierol in. De deadline wordt gebruikt om te bepalen welke datum Medimo toont voor een mutatie wat ingaat per de rolwissel. Voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekent 2e weekroldag, ingangtijd, deadline (min) bij een afdeling entiteit? raadplegen.
Wekelijkse / 2-wekelijkse rol
Hiermee geeft u aan of er wekelijks of elk 2 weken een medicatierol wordt geleverd. Voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekent het item Wekelijkse / 2-wekelijkse rol bij een afdeling entiteit?  raadplegen.
1e Weekleverdag, deadline (min)
Hier stelt u de leverdag van de medicatie in. De deadline wordt gebruikt om te bepalen welke datum Medimo toont voor een mutatie wat ingaat per de weeklevering. voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekenen de items 1e weekleverdag, deadline (min) bij een afdeling entiteit? raadplegen.
2e Weekleverdag, deadline (min)
Wordt er 2x per week medicatie geleverd dan, stelt u hier de 2e leverdag van de medicatie in. De deadline wordt gebruikt om te bepalen welke datum Medimo toont voor een mutatie wat ingaat per de weeklevering. voor meer uitleg kunt u artikel FAQ Wat betekenen de items 2e weekleverdag, deadline (min) bij een afdeling entiteit? raadplegen.
Bulklevering aantal dagen
Medimo kijkt naar dit veld wanneer de apotheek gebruik maakt van de functie bulklevering. Voor meer uitleg hierover kunt u FAQ Wat betekent het item Bulklevering aantal dagen? raadplegen.
Uitgifte-levering aantal dagen
Medimo kijkt naar dit veld wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Uitgifte-module.
Memocode
Deze code wordt meegestuurd wanneer de apotheek een verpakopdracht naar de baxterleverancier stuurt. Hieraan kan de baxterleverancier de afdeling herkennen. De apotheek geeft aan welke code hier moet worden ingevuld. Dit veld kunt u leeg laten als er geen verpakopdrachten vanuit Medimo worden verstuurd.
Toedienlijst volgorde
Hier stelt u in hoe de cliënten moeten worden gesorteerd bij het openen van de werklijst afdeling of toedienregistratie afdeling. Ook gebruikt Medimo deze waarde om de papieren toedienlijsten te sorteren wanneer deze worden gemaild of gegenereerd.
Toedienlijst op weekdoosdag
Medimo kijkt hierna om te bepalen of er papieren toedienlijsten moeten worden gemaild naar de afdeling wanneer de nieuwe medicatie rol start. Zet deze optie op nee als de afdeling gebruik maakt van toedienregistratie. Deze optie staat los van het sturen van de papieren toedienlijsten tbv back-up.
Bestellijst op weekdoosdag
Medimo kijkt hierna om te bepalen of er een papieren bestellijst moeten worden gemaild naar de afdeling wanneer de nieuwe medicatie rol start. Zet deze optie op nee als de afdeling medicatie bestelt in Medimo.
Afdelingstype
Hier geeft u wat de afdelingstype is. Hierdoor kan Medimo bij het maken van de benchmarkoverzichten een extra onderscheid maken.
Altijd eerstelijns verblijf (ELV)
Hierdoor wordt de locatietoewijzing van deze afdeling altijd gekenmerkt als 'Eerste lijns verblijf (ELV)'.
Altijd diagnose behandel combinatie (DBC)
Hierdoor wordt de locatietoewijzing van deze afdeling altijd gekenmerkt als 'diagnose behandel combinatie (DBC).
Altijd bijlocatie
Hierdoor wordt de locatietoewijzing van deze afdeling altijd gekenmerkt als een bijlocatie.
Huidige toewijzingen
Wanneer er een nieuwe arts of apotheek verantwoordelijk wordt voor de afdeling dan dient dit te worden aangepast bij de afdeling entiteit. Meestal dient dit ook te worden doorgevoerd bij de cliënten. Door gebruik te maken van deze optie kunt u de nieuwe arts en/of apotheek doorvoeren bij cliënten die zijn opgenomen op deze afdeling (zie ook FAQ Hoe wijzig ik de arts van de afdeling en voer deze door bij de cliënten?).




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate