Beschrijving tabblad 'Instellingen' bij het accountoverzicht van de gebruiker

Beschrijving tabblad 'Instellingen' bij het accountoverzicht van de gebruiker

In het tabblad instelling zijn verschillende accountinstellingen te raadplegen. Hieronder vallen onder andere het volgende:
  1. Inloggegevens
  2. Instellingen voor inzage
  3. Instellingen voor voorschrijven
De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het tabblad instelling bij het accountoverzicht van de gebruiker.

Toelichting op de velden

Hieronder volgt per veld een toelichting

Voor- en achternaam
Deze waarde gebruikt Medimo voor de logs. Logt de gebruiker via SSO in op Medimo dan gebruikt Medimo de naam in de bronapplicatie.

Gebruikersnaam
Dit is de inlognaam van de gebruiker om rechtstreeks in te loggen op Medimo. Deze gebruikersnaam moet uniek zijn in Medimo. Medimo raadt daarom aan om een format te kiezen voor de gebruikersnaam (Bijvoorbeeld eerste letter zorgorganisatie + eerste letter plaatsnaam + naam van de gebruiker). Is de gebruiker aangemaakt tbv een SSO koppeling dan kunt u hier de xxxx opgeven.

E-mailadres
Medimo stuurt naar dit adres e-mail die specifiek voor deze gebruiker bedoelt zijn. Maakt de gebruiker geen gebruik van e-mail, dan dient u hier nomail@medimo.nl in te vullen.

Token ID of "sms"
Dit is het serienummer van de token waarmee de medewerker kan inloggen. Dit serienummer staat op de achterkant van de token. Heeft de medewerker geen token en wilt deze gaan inloggen via SMS of de MedimoApp dan dient u hier de tekst sms op te geven. Is de gebruiker aangemaakt tbv een SSO koppeling dan kunt u dit veld leeg laten.

Tokenpin of sms-wachtwoord
Hier geeft u het wachtwoord op waarmee de gebruiker kan inloggen. In verband met de huidige AVG-wetgeving kunt u niet het wachtwoord inzien. U kun alleen het wachtwoord aanmaken of resetten.

SMS nummer
Hier geeft u het mobiele nummer op waarnaar Medimo de code stuurt om in te loggen. Dit is een back-up inlogmethode voor wanneer de token niet beschikbaar is. Wilt de medewerker het account rechtstreeks koppelen aan de MedimoApp dan stuurt Medimo naar dit nummer een SMS.

Medicatiestatus
Dit item bepaalt of een medewerker toegang heeft tot de medicatiestatus van cliënten. Naast deze waarde heeft het account ook de permissie 'Bekijk medicatie' nodig.

Waarneming
Deze instelling bepaalt in hoeverre de gebruiker de cliënten waarvoor wordt waargenomen kan inzien. Er is keuze uit 3 opties:
  1. Ja - Er wordt een onderscheid gemaakt in 'eigen cliënten' en cliënten waarvoor wordt waargenomen.
  2. Nee - De gebruiker heeft geen inzage in cliënten behalve de 'eigen cliënten'.
  3. Alles - Er wordt geen onderscheid in 'eigen cliënten' en cliënten waarvoor wordt waargenomen gemaakt, waardoor deze cliënten in dezelfde lijst staan.

Voorschrijven / Autoriseren
Dit bepaalt deels of de gebruiker medicatie mag voorschrijven / autoriseren. Naast deze instelling zijn de permissies ook bepalend voor welke cliënten de gebruiker kan voorschrijven / autoriseren.

IP nummers
Als er een certificaat is uitgeven op het e-mailadres van de gebruiker dan worden hier de valide IP-adressen getoond. Indien nodig kunt u hier IP-adressen toevoegen of verwijderen. Enkel vanuit deze IP-adressen kan het certificaat worden aangevraagd.

Actief tot
Wanneer u van te voren weet wanneer de gebruiker moet worden verwijdert, dan kunt u hier een 'actief tot'-datum en -tijd opgeven. Medimo verwijdert na dit moment automatisch de gebruiker.