Foutmelding SSO OIDC - Geen beveiligingsgroepen gevonden

In de OpenID-Connect SSO-koppeling wordt (onder andere) aan de hand van gekoppelde beveiligingsgroepen bepaalt welke permissies er worden toegekend aan de gebruiker. Als niet kan worden bepaald welke beveiligingsgroepen dit zijn, dan is niet bekend welke permissies de gebruiker moet krijgen en wordt deze foutmelding gegenereerd.

Oorzaken foutmelding

Bij gebruik van de SSO-koppeling worden de securitygroups van de gebruiker in de bron nagegaan. Deze securitygroups gebruikt Medimo om te zoeken in de koppelvlaktabel 'OpenId-Connect Beveiligingsgroep'. Hierbij wordt nagegaan welke beveiligingsgroepen zijn gekoppeld aan de securitygroups. Securitygroups die niet zijn gekoppeld worden genegeerd. Is er geen enkele securitygroup gekoppeld, dan wordt deze foutmelding gegenereerd. Deze foutmelding kan twee oorzaken hebben.

Er is onvoldoende gekoppeld in de koppelvlaktabel

Mogelijk is er 'nieuwe' securitygroup die (onder andere) wordt gebruikt voor toegang tot Medimo en nog niet is gekoppeld. Ga daarom na in de koppelvlaktabel 'OpenId-Connect Beveiligingsgroep' of alle securitygroups zijn gekoppeld en koppel zo nodig.

Gebruiker heeft in de bron niet de juiste securitygroups

Zijn alle securitygroups conform de werkafspraken gekoppeld, dan mist de gebruiker waarschijnlijk de juiste groepen in de bron (of zijn die niet beschikbaar voor Medimo). U kunt in de log Single Sing On (SSO) nagaan per gebruiker welke securitygroups Medimo gebruikt voor het zoeken.