titel

Geneesmiddellijst - Werkvoorraadlijst

In de werkvoorraadlijst zijn middelen opgenomen die in de werkvoorraad zitten. Per middel kunt u extra parameters opgeven waarmee u de aanvragen voor- en onttrekkingen uit de werkvoorraad kunt sturen. Werkvoorraadlijsten worden gekoppeld aan werkvoorraadlocaties en gebruikt Medimo bij bestellingen voor- en onttrekking uit de werkvoorraad. Een werkvoorraadlijst is aan meerdere werkvoorraadlocaties te koppelen. Doorgaans wordt de lijst door de leverende apotheek beheerd.
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Geneesmiddellijst > Werkvoorraad lijst. Daar toont Medimo een lijst van werkvoorraadlijsten die u kunt beheren. Klik op de werkvoorraadlijst om de inhoud na te gaan. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een werkvoorraadlijst.

Instructies werkvoorraad artikel toevoegen

Volg de onderstaande instructies om een artikel toe te voegen aan de werkvoorraadlijst.
  1. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierna toont Medimo een lijst van artikelen die u kunt toevoegen aan de werkvoorraadlijst.

  2. Klik op het artikel dat u wilt toevoegen aan de werkvoorraadlijst
    U kunt het 'zoek/filter'-veld gebruiken om te zoeken naar het artikel. Nadat u hebt geklikt op het artikel toont Medimo een scherm om de extra parameters op te geven. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


    Voor een toelichting op de getoonde velden kunt u hoofdstuk 'Toelichting op velden' raadplegen.

  3. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee voegt u het artikel toe aan de geneesmiddellijst en toont Medimo de inhoud van deze lijst.

Instructies artikel verwijderen

Volg de onderstaande instructies om een artikel te verwijderen uit de werkvoorraadlijst.
  1. Klik op het artikel dat u wilt verwijderen uit de werkvoorraadlijst
    U kunt het 'zoek/filter'-veld gebruiken om te zoeken naar het artikel. Nadat u hebt geklikt op het artikel toont Medimo de details van het werkvoorraadartikel. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  2. Klik op de knop 'Verwijderen'
    Hierna vraagt Medimo of u het zeker weet dat u het object wilt verwijderen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

    Via de link 'Bekijk patienten die dit middel gebruiken', kunt u nagaan welke cliënten dit artikel gebruiken.

  3. Klik op de knop 'Ja, ik weet het zeker'
    Hiermee verwijdert u het artikel uit de werkvoorraadlijst en toont Medimo de inhoud van deze lijst.

Toelichting op velden

Hieronder volgt per veld dat wordt getoond een toelichting:

Aantal

Dit is het aantal wat maximaal besteld kan worden. Medimo toont dit tijdens het bestellen voor- en onttrekken uit de werkvoorraad.

Locatie

Hiermee kunt u een extra sortering op de bestellijst maken. De geneesmiddelen worden dan gesorteerd op locatie. Hierdoor staan bijvoorbeeld alle artikelen bij elkaar die in de dokterstas of koelkast zitten.

Eenheid

Keuze uit Stuks, Milliliter en Gram.

Bestel per / onttrek per 

Bestel per onttrek per - Voor dit geneesmiddel mag alleen per dit aantal besteld/onttrokken worden. Dit kunt u gebruiken als alleen 5, 10, 15, etc. stuks onttrokken/besteld mogen worden voor dit geneesmiddel.

Lijst beheren

Bovenin aan de rechterzijde wordt de link 'Lijst beheren' getoond. Hiermee navigeert u naar een pagina waar u de naam van de lijst kan aanpassen. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


Ook kunt u vanuit hier de lijst verwijderen. Gebruik hiervoor de gelijknamige knop. 

Permissies

Voor het kunnen aanpassen van of aanmaken van een nieuwe geneesmiddellijst moet u in het bezit zijn van de permissie:
  1. Pas inhoud van lijst aan
  2. Sta gebruik van lijst toe voor locaties - Deze permissie moet worden toegekend aan de functioneel applicatiebeheerder die de werkvoorraadlijst aan de juiste werkvoorraadlocatie(s) koppelt.

Permissie overzicht

Als u de werkvoorraadlijst hebt geopend, dan wordt bovenin aan de rechterzijde de link 'Permissies' weergegeven. Hiermee navigeert u naar de pagina met de ingestelde permissies voor de werkvoorraadlijst. Deze pagina komt overeen met de onderstaande afbeelding.


Hier gaat u na welke beveiligingsgroepen er permissies hebben voor de werkvoorraadlijst en kunt u permissies over de werkvoorraadlijst uitdelen aan beveiligingsgroepen. 




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Geneesmiddellijst - Apotheek assortiment

      In het apotheek assortiment kan vastgelegd worden welke geneesmiddelen aanwezig zijn in de apotheek. Daarnaast kunnen hiermee meerdere zaken per apotheek per geneesmiddel geconfigureerd worden. Op dit moment is de volgende functionaliteit ...
    • Hoe kopieer ik een geneesmiddellijst?

      Dit kan met de optie 'Kopieer' in het 'lijst beheren' overzicht van het geneesmiddellijst. Het kopiëren van een geneesmiddellijst kan alleen naar een lege geneesmiddellijst. Zorg dat u eerst de nieuwe (lege) geneesmiddellijst hebt aangemaakt voordat ...
    • Hoe verwijder ik een geneesmiddellijst?

      Alleen beheerders van geneesmiddellijsten kunnen deze verwijderen. Volg onderstaande stappen om een geneesmiddellijst te verwijderen. Navigeer naar lijsten beheren Typ lijsten beheren in het 'Zoeken in alles' veld of klik vanuit het dashboard op ...
    • Kan ik aan de werkvoorraadlijst een minimaal te bestellen aantal opgeven?

      Nee, alleen een maximale en 'onttrek per' aantal is op te geven. Raadpleeg artikel Geneesmiddellijsten werkvoorraadlijst voor meer informatie daarover. Medisch Hulpmiddel Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden ...
    • Geneesmiddellijst - Aliassen

      In Medimo kunt u aliassen op geneesmiddelen toevoegen. Wanneer een geneesmiddel een alias heeft, dan zet Medimo tijdens het voorschrijven dit middel om naar de alias. Ook kunt u een substitutie uitvoeren bij geneesmiddelen die een alias hebben. De ...