Geneesmiddellijst - Apotheek assortiment

In het apotheek assortiment kan vastgelegd worden welke geneesmiddelen aanwezig zijn in de apotheek. Daarnaast kunnen hiermee meerdere zaken per apotheek per geneesmiddel geconfigureerd worden. Op dit moment is de volgende functionaliteit beschikbaar:
  1. Etiketten printen
  2. Extra tekst op toedienlijst
  3. Bulklevering
  4. Minimale levering in stuks

Functionaliteiten

Hieronder volgt per functionaliteit een beschrijving:

Etiketten printen

In het apotheek assortiment kan per geneesmiddel worden vastgelegd welke verpakkingen op ZI-niveau in het assortiment aanwezig zijn. Indien met Print-node gewerkt wordt, dan worden de etiketten vanuit Medimo vervaardigd tijdens het autoriseren van medicatieopdrachten. Op het moment van autoriseren kan een ZI-nummer geselecteerd worden indien het artikel in het apotheekassortiment aanwezig is. Vervolgens wordt het aantal etiketten automatisch bepaald. Na autoriseren wordt het gekozen ZI-nummer opgeslagen ten behoeve van de managementinformatie. Ook wordt het gekozen ZI-nummer vermeld in het EDIFACT. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het autoriseren dashboard van een artikel wat is toegevoegd aan het apotheek assortiment. De blauwe pijl wijst naar het veld om de gekoppelde ZI-nummers te selecteren.

Extra tekst op de toedienlijst

Deze tekst wordt getoond bij de doseerinformatie op de toedienregistratie van de cliënt.

Bulklevering

Wanneer u gebruik maakt van de functie bulklevering, dan dient u de betreffende geneesmiddelen toe te voegen aan het apotheek assortiment. Dit is vergelijkbaar met het toevoegen van een artikel aan uw GDS-assortiment

Minimale levering in stuks

Hiermee geeft u aan wat de minimale aantal te bestellen stuks is voor herhaalmedicatie. Deze instelling heeft geen betrekking op het aantal wat wordt opgegeven tijdens voorschrijven of autoriseren.

Permissies

Voor het kunnen aanpassen van of aanmaken van een nieuwe geneesmiddellijst moet u in het bezit zijn van de permissie:
  1. Pas inhoud van lijst aan
Voor het koppelen van het Apotheek assortiment aan de apotheek entiteit, moet u de beheerder zijn of in het bezit van de permissie:
  1. Pas informatie over apotheek aan

Inrichting

Het Apotheek assortiment wordt gekoppeld aan uw apotheek entiteit. U kunt maximaal 1 assortiment koppelen. Medimo gebruikt dit assortiment voor alle cliënten waarvan u de apotheek van inschrijving bent. Standaard is er geen apotheek assortiment gekoppeld. U dient eerst een assortiment te maken en deze daarna te koppelen aan uw apotheek entiteit.

Instructies aanmaken nieuw assortiment

Het aanmaken van een nieuwe geneesmiddellijst kan vanuit 'Lijsten beheren'. Gebruik het zoeken in alles veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Geneesmiddellijsten > Lijsten beheren. Daar toont Medimo een lijst van geneesmiddellijsten die in uw beheer zijn.  Volg de onderstaande instructies om een nieuw assortiment aan te maken.
  1. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierna toont Medimo een scherm om een nieuwe geneesmiddellijst toe te voegen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Geef de geneesmiddellijst en toepasselijke naam
    Bijvoorbeeld Assortiment Apotheek de Gulle Gaper.

3. Kies het type 'Apotheek assortiment'

4. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee voegt u de geneesmiddellijst toe en toont Medimo de lijst van beheerbare geneesmiddellijsten.

Instructies artikel toevoegen

1. Klik op de knop '+ Nieuwe toevoegen'
    Hierna toont Medimo een lijst van artikelen die u kunt toevoegen aan het assortiment.

2. Klik op het artikel dat u wilt toevoegen
    U kunt het 'zoek/filter'-veld gebruiken om te zoeken naar het artikel. Nadat u hebt geklikt op het artikel toont Medimo een scherm om de extra parameters op te geven. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Alle velden zijn optioneel, raadpleeg hoofdstuk functionaliteiten voor extra toelichting.

3. Klik op de knop 'Toevoegen'
    Hiermee voegt u het artikel toe aan het assortiment en toont Medimo de inhoud van dat assortiment.

Instructies artikel verwijderen

1. Klik op het artikel dat u wilt verwijderen uit het apotheek assortiment
    U kunt het 'zoek/filter'-veld gebruiken om te zoeken naar het artikel. Nadat u hebt geklikt op het artikel toont Medimo de details van het artikel. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de knop 'Verwijderen'
    Hierna vraagt Medimo of u het zeker weet dat u het object wilt verwijderen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Via de link 'Bekijk patienten die dit middel gebruiken', kunt u nagaan welke cliënten dit artikel gebruiken.

3. Klik op de knop 'Ja, ik weet het zeker'
    Hiermee verwijdert u het artikel uit het apotheek assortiment en toont Medimo de inhoud van dat assortiment.