Hoe wijzig ik de medicatie van een cliënt?

Dit kan met de link 'Wijzigen' in het overzicht medicatiebehadeling. Het overzicht medicatie behandeling opent u door te klikken op een medicatieregel in de status van de cliënt. Onderstaande afbeelding een voorbeeld van een overzicht medicatiebehandeling.

Volg onderstaande instructies om de dosering te wijzigen.

Klik op de link 'Wijzigen'.
Medimo toont het scherm om de dosering aan te passen.

Pas de dosering aan.
Weet u niet hoe? Raadpleeg dan het onderdeel Geef de dosering op in het artikel Hoe start ik nieuwe Medicatie?

(optioneel)Geef extra doseerinformatie op.
Deze tekst wordt getoond op de toedienlijst van de cliënt en is zichtbaar voor de persoon die de medicatie aftekent.

(optioneel)Geef een reden van voorschrijven op.
Hierbij dient u een episode(indicatie) te kiezen uit de indicatietabel.

Geef het mutatie per moment op.
Nadat u de dosering hebt opgegeven dient u het mutatie per moment te controleren.

U kunt handmatig een datum en tijd vullen of klikken op de hyperlinks rechts van de datum en tijd.

(optioneel)Geef een reden van aanpassen op.
U kunt kiezen uit de standaard redenen of een reden typen.

Handel de medicatiebewaking af.

Klik op de knop 'Wijzig'.
Medimo toont het overzicht medicatiebehandeling. dit ziet eruit zoals onderstaande afbeelding.

Hierbij toont Medimo de huidige dosering (te herkennen aan het blauwe label 'Actief') en de wijziging (te herkennen aan het gele label 'Concept'). Hier controleert u het voorschrift en kunt snel en eenvoudig wijzigen doorvoeren of een nieuwe medicatie afspraak maken.

Klik op de knop 'Opslaan'.
Hierna toont Medimo de medicatiestatus van de cliënt.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024