Hoe maak ik een faxrecept?

Het is mogelijk om vanuit Medimo recepten te faxen. Dit kan op 2 manieren:
  1. Via Poli recept - Hiermee kunt u naar apotheken uit de landelijke apotheken tabel faxen, mits een faxnummer bekend is.
  2. Via Faxrecept - Hiermee kunt u naar voorgedefinieerde nummers of handmatig opgegeven nummers faxen.
Beide methoden zijn vanuit de status van de cliënt te gebruiken. Hieronder wordt de methode via Faxrecept beschreven. Voor Poli recept kunt u artikel Hoe maak ik een Poli recept? raadplegen.

Faxrecept

Volg onderstaande instructies om via de functie Faxrecept een recept te sturen.
  1. Open het submenu van de knop 'Nieuw'
    Klik hiervoor op de driehoek naar de knop nieuw. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een geopend submenu.

2. Klik op 'Faxrecept
    Medimo toont een bestelformulier waar u het recept kunt maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Geef per medicatie het aantal op
    Klik hiervoor in het veld achter het voorschrift. Medimo opent een model waar u de aantallen kunt opgeven. Als een aantal per dag berekend kan worden, dan kunt u de knoppen 7d, 30d of 90d gebruiken. Medimo rekent in dat geval het aantal voor u uit voor 7, 30 of 90 dagen. Het opgeven van een aantal is verplicht voor het maken van een faxrecept. Optioneel kunt u in het veld bijzonderheden een extra opmerking toevoegen.

4. Geef het faxnummer op
    U kunt handmatig een nummer opgeven of voorgedefinieerd nummer selecteren.

5. Controleer de 'Lever svp per'-datum
    Indien nodig kunt u deze aanpassen. Hiervoor kunt u de kalender gebruiken of één van de hyperlinks rechts van de 'lever svp per'-datum.

6. Klik op de knop 'Faxrecept'
    Hiermee maakt u het recept en stuurt Medimo deze naar het opgegeven nummer.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024