Hoe kan ik terugkoppeling geven aan Medimo wat er in de zakjes zit? (GDS-retourbestanden)

Hoe kan ik terugkoppeling geven aan Medimo wat er in de zakjes zit? (GDS-retourbestanden)

GDS-retourbestanden

GDS-leveranciers kunnen retourinformatie aanleveren aan Medimo om aan te geven wat er door de GDS-leverancier verpakt is in de rol. Ook worden identificatienummers zoals het zakjesnummer meegestuurd. Het doel van deze bestanden is om tijdens de elektronische toedienregistratie te kunnen weten welk zakje en welke middelen de toediener gaat geven en of er mogelijk inmiddels gewijzigde of gestopte medicatie in het betreffende zakje zit. Momenteel is een dergelijk bestand afgesproken met Apotheek Voorzorg, maar we stemmen dit ook graag met andere GDS-leveranciers af. Als apotheker kunt u dit aangeven en/of verzoeken bij uw GDS-leverancier.

Inhoud retourbestanden

De bestanden moeten, tenzij anders overeengekomen, een Excel of CSV bestand zijn. Alle velden moeten verplicht aanwezig zijn, waardoor het bestand 8 kolommen moet bevatten. De volgende gegevens moeten doorgestuurd worden:
  1. AGB-code van de apotheek
  2. Bestandsnaam van origineel gds-bestand (verplicht veld, maar mag leeg zijn)
  3. Patient-id (bsn, medimoId of clientId van de apotheek)
  4. Datum dat het zakje gegeven moet worden (yymmdd)
  5. Tijd dat het zakje gegeven moet worden (HH:mm)
  6. Pouchnumber, nummer van dit zakje. Dit nummer moet uniek zijn voor het zakje en als barcode op het zakje aanwezig zijn
  7. ZI-nummer, het zindex-nummer van het geneesmiddel dat in het zakje zit
  8. Aantal, het aantal tabletten/capsules dat van het geneesmiddel in het zakje zit (float met 2 decimalen)

Afstemming

Medimo moet weten dat u bestanden gaat terugsturen. Alleen gewhiteliste retourbestanden worden ingelezen. Hiertoe moeten wij op de hoogte zijn van:
  1. Het afzendend mailadres
  2. Het onderwerp van het bericht dat verzonden wordt
  3. De bestandsnaam van de bijlage in het bericht
  4. Of er kopteksten zijn opgenomen in de bijlage
Bovenstaande gegevens kunnen aangeleverd worden via helpdesk@medimo.nl.

Aanleveren retourbestanden

Bestanden kunnen over veilige mail gedeeld worden met Medimo op medimogds@ezorg.nl.