Apotheken kunnen met deze module direct vanuit Medimo de bestanden voor de GDS (geneesmiddel distributie systeem, ook wel Baxter genoemd) naar een verpakker sturen. Hierdoor is het niet meer nodig om mutaties in het apotheeksysteem over te nemen. Dat betekent een belangrijk efficiency en kwaliteitsvoordeel. Medimo heeft kennis van wat er doorgestuurd is in de baxter en kan dit volautomatisch weergeven op de toedienlijst, op bestelformulieren en bij het autoriseren van mutaties. De tijden van de individuele geneesmiddelen worden tot op de minuut doorgezonden. Hierdoor is het mogelijk om een geneesmiddel bewust in een apart zakje te laten komen, of zijn 6 afwijkende tijden per statusregel mogelijk.
Onderhoud Lijsten
Om een GDS assortimentslijst aan te maken dient u eerst een extra lijst aan te maken. Dat doet u bij onderhoud > geneesmiddellijsten > lijsten beheren. Klik dan op ‘Nieuwe toevoegen’. Geef het assortiment een duidelijke naam en kies bij type lijst ‘gdslijst’. U kunt meerdere GDS assortimenten naast elkaar gebruiken.
Onderhoud GDS assortiment
Ga naar onderhoud > GDS > GDS assortiment en kies het assortiment dat u wilt bewerken. Zoek het geneesmiddel dat u wilt aanpassen of klik op nieuw. U kunt de lijst filteren door zoektermen (gescheiden door spaties) in te geven in het zoekveld.
In rol vanaf x dagen.
Medimo zal automatisch geneesmiddelen opnemen in de rol. U hoeft hier zelf dus geen actie voor te ondernemen. Toch kan het wenselijk zijn voor bepaalde geneesmiddelen om deze niet in de rol op te nemen. Denk bijv aan tijdelijk 7 dagen diclofenac niet in de rol, maar chronisch diclofenac wél. Door deze parameter in te geven kunt u dit zelf beïnvloeden. Wanneer een geneesmiddel een verwachte gebruiksduur heeft die langer is dan de waarde die u hier opgeeft, dan zal Medimo het middel bij eerstvolgende doorzending in de GDS opnemen. Wanneer de verwachte gebruiksduur korter is, dan blijft het middel buiten de rol. Wanneer een geneesmiddel geen einddatum heeft, dan zal deze altijd bij eerstvolgende doorzending in de GDS bestanden meegenomen worden. Standaard staat deze waarde op 10 dagen.
Halfjes/kwartjes mogelijk
Medimo zal volautomatisch geneesmiddelen opnemen in de rol. Sommige geneesmiddelen zijn door de verpakker ook als halfje te verpakken. Door deze parameter op ‘Ja’ te zetten maakt u dit mogelijk. Wanneer deze waarde op ‘Nee’ staat, zal Medimo halfjes of kwartjes automatisch buiten de rol laten.
Let op! Deze configuratie geldt voor voor halfjes en kwartjes ineens. Het is momenteel niet mogelijk om onderscheid te maken tussen halfjes en kwartjes.
Let op! Sommige verpakkers zetten de halve tablet automatisch om in een zgn. ‘hele halve’. In plaats van een halve tablet van 1 zit dan een hele tablet van 0,5 in de rol. Dit kan afwijkingen op uw toedienlijsten geven. Het verdient de aanbeveling om hier afspraken met uw verpakker over te maken of de optie ‘halfjes mogelijk’ op Nee te laten.
Standaard staat deze waarde op Nee.
Z-index nr.
In de GDS bestanden wordt standaard een z-index nummer doorgestuurd als identificatie voor het geneesmiddel. In de dropdown worden alle geneesmiddelen getoond welke momenteel in de Z-index aangwezig zijn en die vallen onder het door u gekozen artikel. Voor merkgeneesmiddelen zijn dat alle middelen met dezelfde 'HPK-code'. Voor merkloze geneesmiddelen zijn dat alle middelen met dezelfde 'GPK-code'. Door hier het juiste geneesmiddel te selecteren en deze bestanden ook goed bij te houden zorgt u voor een zo juist mogelijke managementinformatie.
Let op! Ook foto's in de elektronische toedienregistratie worden getoond op basis van het Z-index nummer. Het is dus van belang dat u het juiste Z-index dat de verpakker ook werkelijk verpakt ingeeft.
Eigen preparaten
In de GDS bestanden wordt een z-index nummer doorgestuurd als identificatie voor het geneesmiddel. Bij eigen preparaten is hier geen centraal z-index nummer van bekend. Toch kunt u deze middelen opnemen in de GDS bestanden, bijv t.b.v. de ‘hele halfjes’ of vitamine D preparaten. Wanneer het artikel dat u opneemt in de GDS assortiment een eigen preparaat betreft, dan zal Medimo u vragen om een z-index nummer. Dit nummer zal opgenomen worden in de GDS bestanden.
Let op! Wanneer u deze op 0 laat, zal Medimo het geneesmiddel niet op kunnen nemen in de GDS bestanden en zal het geneesmiddel niet in de rol terechtkomen.
Let op! Wanneer u hier abusievelijk een foutief nummer ingeeft, zal er een ander geneesmiddel verpakt worden. Let dus goed op welk nummer u hier ingeeft.
Standaard GDS assortiment verpakker
Wanneer u start met GDS is het mogelijk om een standaardlijst van verschillende leveranciers in te spoelen. Zie hiervoor 'Beheersfuncties GDS assortiment'.
Het is niet mogelijk om een assortiment van uw verpakker te laten synchroniseren. Dit wordt bewust niet gedaan omdat de apotheek zelf moet beslissen of een geneesmiddel verpakt wordt of niet. Sommige verpakkers verpakken halfjes, coumarines, inhalatiemedicatie of opiaten. Er kunnen meerdere redenen zijn om hiervan af te willen of kunnen wijken. Wel is er een functie om artikelen (semi)automatisch op te nemen, te verwijderen of te wijzigen. Zie ook 'Beheersfuncties GDS assortiment'.
Z-index nummer en naam
De Z-index is een landelijke tabel met alle geneesmiddelgegevens. In de GDS bestanden wordt een z-index nummer doorgestuurd als identificatie voor het geneesmiddel. In Medimo werkt men echter op PRK niveau voor merkloze geneesmiddelen en op HPK niveau voor merkgeneesmiddelen. In het GDS assortiment kan aangegeven worden welk Z-index nummer gebruikt moet worden in de GDS bestanden. Deze gegevens worden ook gebruikt in overzichten voor de medicijnkosten.
In sommige gevallen wijkt de naam van geneesmiddelen in de Z-index op artikelniveau af van de naam op groepsniveau. Bijvoorbeeld bij parallel-import (merkgeneesmiddelen uit andere Europese landen) of bij merkloze geneesmiddelen wanneer de naam op meerdere manieren geschreven kan worden (bijv natriumvalproaat vs valproinezuur-na of colecalciferol vs vitamine d3). Op de toedienlijst (en TDR) wordt de naam van het geneesmiddel getoond zoals dat voor het geneesmiddel geldt dat in het GDS-assortiment is opgenomen.
Verschillende PRK’s
Sommige geneesmiddelen kennen vanwege de zoutvorm meerdere PRK’s. Als de ene zoutvorm wordt aangeschreven en de andere zoutvorm zit in het GDS assortiment, zal Medimo het middel niet in de rol kunnen opnemen.
Het verdient de aanbeveling om de verschillende PRK’s allemaal op te nemen in het GDS assortiment om er zeker van te zijn dat het geneesmiddel in de rol wordt opgenomen. Bekende voorbeelden hiervan waren amlodipine, paroxetine en clopidogrel.
Tijdelijk niet leverbaar
Soms zijn geneesmiddelen slecht leverbaar en kunnen ze tijdelijk niet in de rol. Verwijder het middel dan uit het GDS assortiment (evt ook uit formularium), vanaf dan wordt hij niet meer doorgezonden naar uw verpakker. Bij 'Overzichten > Patienten > Overzicht gebruikers' kunt u snel inzichtelijk krijgen welke bewoners het betreft om evt los te leveren of om om te kunnen zetten naar iets anders.
Tijdelijk niet te leveren weer beschikbaar
Neem het middel weer op in het GDS assortiment (evt ook weer in formularium), vanaf nu wordt het weer gebruikt in de GDS bestanden. Bij 'Overzichten > Patienten > Overzicht gebruikers' kunt u snel inzichtelijk krijgen welke bewoners het betreft.
Nieuw generiek maar nog niet in GDS
Medimo substitueert automatisch naar generiek, tenzij het merk in het formularium zit.
Als u toch (tijdelijk) nog op het merk wilt blijven bijv. omwille van dat het middel dan in GDS kan blijven, kunt u een alias (onderhoud > alias) aanmaken van generiek > merk. Dit is alleen nodig wanneer het middel niet in het formularium zit.
Bij 'Overzichten > Medicatie > Overzicht substitutie instelling' kunt u evt ongewenste generieken terugsubstitueren.
Nieuw generiek GDS leverancier
Wanneer uw GDS leverancier een nieuw generiek middel kan verpakken, kunt u deze opnemen in het GDS assortiment. Verwijder zo nodig het merkgeneesmiddel uit het GDS assortiment. Betreft het een formulariummiddel, pas dan ook het formularium aan naar generiek. Voeg zo nodig een alias ('Onderhoud > Geneesmiddellijsten > Aliassen') toe om de substitutie van merk naar generiek te ondersteunen. Bestaande merkregels kunt u omzetten via 'Overzichten > Medicatie > Overzicht substitutie instelling'.
Nieuw hele halfje GDS leverancier
Hele halfjes worden doorgaans landelijk geleverd. Wanneer het middel nog niet in Medimo zit kunt u contact opnemen met de helpdesk om deze centraal op te laten nemen in de geneesmiddelbestanden. Ook kunt u het bij ‘eigen preparaten’ zelf opnemen. Voeg zo nodig het middel toe aan het formularium. Hele sterkte: wijzig GDS assortiment halfjes naar ‘Nee’. Neem halve sterkte op in GDS assortiment en geef het handmatige z-index nummer in. Zet zo nodig bestaande regels om. Bij 'Overzichten > Patienten > Overzicht gebruikers' kunt u snel inzichtelijk krijgen welke bewoners het betreft.
Beheersfuncties GDS assortiment
Er zijn tevens enkele beheersfuncties om het GDS assortiment te kunnen beheren. Wanneer u bij 'Onderhoud > GDS > GDS assortiment' een assortiment heeft geselecteerd, kunt u middels het icoontje met het tandradertje naar de extra opties voor dit GDS assortiment. U krijgt de volgende 4 mogelijkheden:
- Vergelijk lijst met andere lijst - Hiermee kunt u twee GDS asortimenten met elkaar vergelijken. Tevens krijgt u de mogelijkheid om uw assortiment bij te werken. Dat kan per geneesmiddel, of voor alle wijzigingen. U kunt hier part kiezen voor het bijwerken van de z-indexnummers, het toevoegen van extra artikelen, en het verwijderen van onbekende artikelen in de bronlijst.
- Vergelijk lijst met csv - Dezelfde optie als hierboven, alleen dan met een csv-bestand dat u zelf kunt aanbieden. In de eerste kolom van het bestand dient het z-indexnummer te staan.
- Importeer nieuwe lijst - Importeer een GDS assortiment op basis van een csv bestand. In de eerste kolom van het bestand dient het z-indexnummer te staan. Om veiligheidsredenen kan dit alleen in een leeg GDS assortiment.
- Kopieer assortiment - Kopieer een GDS assortiment op basis van een bestaand GDS assortiment. Om veiligheidsredenen kan dit alleen in een leeg GDS assortiment.
Onderhoud GDS klant
Per instelling kan aangegeven worden welke GDS klantgegevens gehanteerd moeten worden. Hierdoor kunt u makkelijk instellingen groeperen en meerdere klantid’s hebben bij uw verpakker. Verpakkers leggen per klant vast welke bestandsindeling er voor de GDS opdrachten gehanteerd moet worden. Dit kan per software systeem verschillen. Wanneer u overstapt van GDS bestanden van uw oude systeem naar Medimo dient u dit in samenspraak met uw verpakker te doen. Voor implementatie doeleinden en voor testdoeleinden adviseren wij u om minimaal een testklant en een productieklant aan te maken. Deze kunnen hetzelfde GDS assortiment voeren.
Selecteer uw GDS klant of klik op ‘Nieuw’.
- Naam - Geef een duidelijke omschrijving.
- Afzend mailadres - Bij verpakkers wordt op basis van dit afzendend mailadres de klant geïdentificeerd. Zet hier derhalve het mailadres welk u met uw verpakker heeft afgesproken. Vanwege internetstandaarden en antispam-maatregelen wordt door meer en meer providers gechecked op afzend-domein. Wanneer de GDS-bestanden vanuit Medimo verzonden worden, dienen deze derhalve afkomstig te zijn van een medimo.nl mailadres. U kunt geen mail ontvangen op dit medimo.nl-mailadres.
- Ontvanger - De ontvanger met het mailadres waar uw verpakker de GDS opdrachten wenst te ontvangen. Vaak is dit een @ezorg.nl mailadres. Medimo zal deze bestanden via het interne ezorg netwerk versturen. Wanneer u hier een regulier mailadres ingeeft, dan zullen de GDS opdrachten via het openbare internet gemaild worden.
- GDS assortiment - Hier geeft u aan welke GDS assortimentslijst voor deze GDS klant gebruikt moet worden. Hierdoor kunt u een GDS assortiment voor meerdere GDS klanten en dus voor meerdere instellingsgroepen gebruiken.
- Patient identifier - Medimo stuurt standaard het Medimo bewonernummer mee als patient-identifier in de GDS bestanden. Indien gewenst kunt u hier kiezen om standaard het BSN nummer als identitief mee te sturen. Indien een bewoner geen BSN nummer in Medimo geregistreerd heeft staan, dan wordt daar alsnog het Medimo bewonernummer vermeldt.
- Geneesmiddel identifier - Medimo stuurt standaard het Z-indexnummer mee als geneesmiddel-identifier in de GDS bestanden. Indien gewenst kunt u hier ook kiezen om dit op GPK code te doen indien de verpakker dit op GPK code heeft ingeregeld.
- GDS versie - Verpakkers verwachten parameters als kamernummer op verschillende plaatsen in het bestand. Afhankelijk van uw verpakker kunt u hier voor een bijzondere versie kiezen. Weet u dit niet, kies dan voor 'Standaard'. Er is een afwijkende configuratie voor verpakkers met het Pharmacomsysteem en voor verpakkers met het Apopacksysteem.
- Extentie op memocode voor ELV - Per afdeling wordt een memocode als identifier in het bestand meegestuurd. Het is mogelijk om voor ELV bewoners een extentie op deze memocode mee te sturen, waardoor het voor de verpakker mogelijk is om deze te onderscheiden van de reguliere clienten. WNNG12 wordt dan bijv WNNG12_ELV. Hierdoor kan de verpakker deze bestanden naar een andere machine sturen of de rekening op een andere factuur terecht laten komen.
Onderhoud Locatie entiteiten
Per instelling kan aangegeven worden welke GDS klantgegevens gehanteerd moeten worden. Hierdoor kunt u makkelijk instellingen groeperen en meerdere klantid’s hebben bij uw verpakker. Bij 'Onderhoud > Entiteiten > Locaties beheren' kunt u aangeven welke GDS klantgegevens (en dus impliciet daarmee ook welk GDS assortiment) er voor deze instelling gehanteerd moet worden.
Onderhoud afdelingen
In de GDS bestanden is een afdelingscode opgenomen. Dit wordt de memocode genoemd. Bij verpakkers wordt op basis van deze code de afdeling geïdentificeerd. Zet hier derhalve de memocode welke u met uw verpakker heeft afgesproken. Dit stelt u in bij 'Onderhoud > Entiteiten > Afdelingen beheren'.
Let op! Indien deze memocode leeg is, zal er géén GDS bestand aangemaakt worden voor bewoners op deze afdeling.
GDS bestand verzenden
Het GDS bestand verzenden kan op instellingsniveau en op afdelingsniveau. Ga hiervoor naar het menu ‘GDS verwerking’. Selecteer de instelling of de afdeling waarvoor u bestanden wilt doorsturen. U komt in het volgende bewoner selectie scherm:
U kunt hier bewoners filteren door zoektermen (gescheiden door spaties) in te geven in het zoekveld. Zo kunt u op een naam van een afdeling zoeken, of op de startdag. Door op ‘Selecteren’ te drukken selecteert u iedereen in de huidige selectie. Door op ‘Deselecteren’ te drukken deselecteert u iedereen in de huidige selectie. Ook kunt u handmatig de vinkjes bij een bewoner aan of uitvinken.
In het scherm is zichtbaar tot wanneer iemand een rol heeft. ‘Geen rol’ kan betekenen dat iemand net is opgenomen en derhalve nog geen rol heeft. Ook kan dit betekenen dat iemand simpelweg geen GDS medicatie gebruikt en daarom geen rol heeft.
- Wanneer iemand een rol heeft die nog voor de gehele komende periode voldoende is (bijv i.v.m. vakantie), dan wordt deze rood weergegeven. Deze bewoners worden wél automatisch mee ge(de)selecteerd.
- Wanneer iemand een ELV of een DBC locatietoewijzing heeft, dan wordt dat in het rood aangegeven met 'ELV' resp. 'DBC'. Deze bewoners worden wél automatisch mee ge(de)selecteerd.
- Wanneer iemand via de importmodule in Medimo staat, dan wordt dat in het rood aangegeven met 'AIS import'. Deze bewoners worden níet automatisch mee ge(de)selecteerd.
- Wanneer iemand op tijdelijk ontslag/ziekenhuisopname staat of iemand op ontslag staat voordat de nieuwe rol ingaat, dan worden deze bewoners níet automatisch mee ge(de)selecteerd.
Let op! Het verdient de aanbeveling om standaard eerst iedereen te selecteren en dan de lijst kort te screenen op ‘rode tekst’ om zeker te zijn dat rollen wel of niet doorgezonden dienen te worden. U kunt evt handmatig iemand aan/uitvinken.
Klik op ‘Ga verder.
Het aantal geselecteerde bewoners wordt ter indicatie getoond. Standaard wordt voor u de volgende roldatum en de standaard ingangtijd bepaald, zo ook tot wanneer de rol moet lopen. U kunt hier ten alle tijden vanaf wijken.
Er wordt een waarschuwing getoond indien er nog openstaande mutaties zijn voor de bewoners die u selecteerde. Ga zo nodig na en autoriseer nog eerst voordat u gaat verzenden.
Er wordt een waarschuwing getoond indien de bewoners die u selecteerde nog rollen hebben die langer doorlopen dan de eerstvolgende reguliere rol. Ga zo nodig na of alles klopt.
Klik op ‘Verstuur’.
Wanneer het verzenden niet gelukt is wordt een foutmelding getoond.
Wanneer het verzenden goed afgerond is, wordt vermeld naar welk adres het bestand verzonden is.
Onderdruk GDS
Wanneer het niet wenselijk is dat een bepaald middel in de rol wordt opgenomen, is het natuurlijk mogelijk om het geneesmiddel uit het GDS assortiment te halen. Soms wil men echter een uitzondering maken op bewonerniveau. Dit kunt u instellen bij GDS verwerking > onderdruk middel in GDS.
Allereerst komt u in de totaallijst van onderdrukte middelen.
Let op! Deze lijst is ongeacht of de betreffende bewoner het geneesmiddel ook werkelijk gebruikt. Ook kan het zijn dat een middel tijdelijk niet wenselijk is (vanwege het instellen op een dosering bijvoorbeeld), maar later wel wenselijk is in GDS. Het verdient dan ook de aanbeveling om deze lijst regelmatig kritisch te herbeoordelen.
Deze lijst is filterbaar door een zoekterm met (gedeeltes van) geneesmiddel- en/of bewonernamen. Door op de naam van de bewoner te klikken komt u in de lijst met onderdrukte middelen voor de betreffende bewoner.
Bij ‘nieuw’ krijgt u het standaard geneesmiddelkeuzescherm.
Na keuze van het middel kunt u een datum ingeven tot wanneer het middel onderdrukt moet worden in de rol. Wanneer de einddatum onderdrukking halverwege een rol is, wordt er de volgende dag in die rol nog gestart met het middel.
Behalve bovenstaande artikelen zijn nog een paar categoriën uitgesloten van de GDS:
- Middelen waarvan de voorschrijver heeft aangegeven dat deze 'extern geleverd' worden.
- Middelen met als doseringsinterval als continue infusie per uur of per 24 uur.
Rol weggooien
Medimo onthoudt wat er is doorgestuurd en derhalve wat in de rol aanwezig moet zijn. Wanneer u een nieuwe rol doorzendt die overlapt met een eerder doorgezonden rol, dan geldt de nieuwe rol vanaf ingang rol. Soms is het echter wenselijk om Medimo te vertellen dat de huidige rol niet meer gebruikt moet/kan worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand tijdelijk in het ziekenhuis is geweest en de rol niet mee teruggekomen is.
U geeft dit aan bij GDS verwerking > Rol weggooien of rechtstreeks vanuit de medicatiestatus via de menuknop.
Selecteer de betreffende bewoner. Geef de datum/tijd in vanaf wanneer Medimo zou moeten aannemen dat er geen rol meer is.
Klik op ‘Gooi weg’, de rol wordt verwijderd.
Rol aanpassen
Medimo onthoudt wat er is doorgestuurd en derhalve wat in de rol aanwezig moet zijn.
Dit wordt ook getoond op de toedienlijst. Het is mogelijk voor de apotheek om aan Medimo te vertellen dat de inhoud van de rol handmatig is aangepast. Bijvoorbeeld wanneer er een tablet is uitgehaald, of wanneer een tijdstip van een zakje is aangepast.
U geeft dit aan bij GDS verwerking > Rol aanpassen. Selecteer de betreffende bewoner. Kies vervolgens welke rol het betreft. U krijgt een lijst met de huidige medicijnen van de bewoner evt. aangevuld met medicatie die potentieel nog in de rol zit. Selecteer het geneesmiddel welke u wilt wijzigen. Per dag en per tijdstip wordt het aantal getoond dat gegeven zou moeten worden, en hoeveel er volgens Medimo in de rol zitten. U kunt hier de aantallen aanpassen in de hoeveelheid dat ze na aanpassing werkelijk in de rol zitten. Optioneel is het opnieuw versturen van de toedienlijst na aanpassing van de rol.
Klik op ‘Pas aan’, de rol wordt gecorrigeerd.
Alle GDS verstrekkingen worden in Medimo gelogd. Wanneer u, bijv. ten behoeve van uw declaratie, een extractie nodig heeft dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op met de helpdesk.
Licentie
Voor deze module is een aparte licentie noodzakelijk. Het betreft een combinatie licentie waarmee zowel de gds module alsook de edifact module beschikbaar komen. Voor vragen gelieve hierover contact op te nemen via info@medimo.nl.
Stappenplan implementatie
- Maak in Medimo GDS klant aan: test & productie.
- Maak in Medimo GDS assortiment aan.
- Vraag aan helpdesk om GDS module te activeren en een basis GDS assortiment in te laten spoelen.
- Doorloop het GDS assortiment op records die u niet wenst te verpakken.
- Voer z-indexnr in voor de eigen preparaten/hele halfjes in het GDS assortiment.
- Vul het GDS assortiment aan met extra PRK’s voor amlodipine, paroxetine, clopidogrel en evt andere records.
- Overleg met uw GDS leverancier om evt extra klantrecords aan te maken.
- Vul de GDS testklantgegevens en productieklantgegevens in.
- Vul de memocodes in bij onderhoud > afdelingen.
- Vul de GDS testklant in bij onderhoud > instelling.
- Verzend de GDS bestanden naar de GDS testklant.
- Controleer de toedienlijsten of alles verpakt wordt. Vergelijk deze met de huidige toedienlijsten(!). Redenen voor niet in rol o.a.: blanco daggebruik, ander prk voorgeschreven dan in gds, merk voorgeschreven & generiek in gds, halve dosering & halfjes mogelijk=Nee, geen zindexnr bekend bij eigen preparaten. Ga zo nodig na.
- Wijzig de GDS klant bij onderhoud > instelling naar productie.
- Verstuur testbestand in overleg met GDS leverancier.
- Verstuur productiebestand in overleg met GDS leverancier.
Medisch Hulpmiddel
Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024