Hoeveel toedienmomenten kunnen er digitaal per 24 uur worden geregistreerd bij een een voorschrift?

Hoeveel toedienmomenten kunnen er digitaal per 24 uur worden geregistreerd bij een een voorschrift?

Wanneer u binnen 15 minuten een nieuwe status aan de gift geeft (bijvoorbeeld uitgespuwd), wordt ervan uitgegaan dat dit een correctie betreft en komt deze status in plaats van de eerste status.

Wanneer het langer dan 15 minuten geleden is, dan worden beide statussen bewaard. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een gift initieel als geweigerd te registreren, maar bijv 2 uur later alsnog als gegeven. De gift is dan niet te laat, maar alsnog gegeven na een initiële weigering. Ook al is een vakje grijs en toegediend: zo lang het vakje een tijdstip heeft van nog geen 6 uur geleden, kunt u de status nog wijzigen.

In theorie wel, als je echter binnen 15 minuten aftekent gaat Medimo er vanuit dat er een fout is gemaakt en zal die de vorige gift verwijderen. Dus max 95 keer per dag.



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate