Ik kan een buitenlands (parallel import) artikel niet vinden in Medimo. Hoe gaat Medimo daar mee om?

Ik kan een buitenlands (parallel import) artikel niet vinden in Medimo. Hoe gaat Medimo daar mee om?

Binnen de EU bestaat een vrij verkeer van personen en goederen. Daarmee zijn in Europa geregistreerde geneesmiddelen doorgaans ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Wel moeten deze middelen dan voorzien zijn van een Nederlandse bijsluiter.

Buitenlandse geneesmiddelen die via parallel import op de Nederlandse markt komen, worden onder verschillende namen op de markt gebracht. De naam op het doosje komt daarbij vaak niet overeen met de naam in de G-standaard (taxe).

Voor het voorschrijfproces bieden deze extra namen alleen maar verwarring en onduidelijkheid op, waardoor Medimo al sinds jaar en dag deze middelen niet opneemt in de voorschrijfbestanden. Deze middelen zijn in Medimo beschikbaar onder de Nederlandse merknaam (specialité).

Een bijzondere situatie doet zich voor op het moment dat er in Nederland geen geregistreerd geneesmiddel (meer?) is. Er is dan geen Nederlandse variant waar we aan kunnen linken. Ook is niet duidelijk onder welke naam het geneesmiddel dan werkelijk in de schappen ligt. Deze middelen zijn in Medimo derhalve op dat moment beschikbaar onder de stofnaam (generiek).