Kan er vanuit Medimo een EDIFACT worden verzonden?

Ja, wel zijn er een aantal voorwaarden. Het type aanvraag bepaalt wat de voorwaarden zijn. Hieronder daarop per type aanvraag een toelichting.

Ambulant ofwel poliklinische recepten
De voorschrijver kan naar een apotheek een recept via EDIFACT sturen mits de EDI-gegevens van de apotheek bekend zijn en deze de juiste EDI-instelling heeft (Edi verstuur herhalingen/polirecepten op Ja). Heeft de apotheek een Lifelineadres in Medimo dan dient voor de zorginstelling een Lifeline afzendadres te zijn ingesteld.

Initiële leveringen
Wanneer de apotheek in Medimo de medicatieopdrachten autoriseert, dan kan deze t.b.v. de initiële levering een EDIFACT ontvangen. Hiervoor moet de GDS/EDI-module zijn geactiveerd en de apotheek de juiste EDI-gegevens en instellingen (Edi verstuur wijziging op Ja) hebben.

Herhaalaanvragen
Hiervoor moet de GDS/EDI-module zijn geactiveerd en de apotheek de juiste EDI-gegevens en instellingen (Edi verstuur herhalingen/polirecepten op Ja) hebben.

Aanvragen voor de afdelingsvoorraad (Algemene bestellijst)
Hiervoor moet de GDS/EDI-module zijn geactiveerd en de apotheek de juiste EDI-gegevens en instellingen (Edi verstuur afdeling voorraad op Ja) hebben.

Aanvragen voor de werkvoorraad
Hiervoor moet de GDS/EDI-module zijn geactiveerd, de apotheek de juiste EDI-gegevens en instellingen (Edi verstuur werkvoorraad op Ja) hebben en deze geselecteerd zijn bij de werkvoorraad locatie entiteit.