Maken controlefoto's in de MedimoApp

Medicatie dat een extra controle behoeft herkent u aan de balk 'CONTROLE NODIG'. Deze wordt onder de gekeurde balk waarmee u de toediening registreert, getoond. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Voor medicatie dat een extra controle behoeft, kunt u een controlefoto maken en aanbieden bij een collega. Deze kan de controlefoto (op afstand) beoordelen en kunt u daarna de registratie voltooien. Volg de onderstaande instructies om een toediening met een controlefoto te registreren.
  1. Tik op de gekeurde knop
    Hierna vraagt de app het aantal dat u gaat toedienen, op te geven. Hierbij is het aantal vooringevuld conform het voorschrift. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Hier kunt u het aantal aanpassen en indien nodig een extra opmerking toevoegen.

2. Tik op de knop 'Vastleggen'
    Hiermee legt u het aantal vast, zet u de toediening in de wacht en toont Medimo het overzicht van het middel. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.

3. Tik op de knop 'MAAK FOTO'
    Hiermee opent de app de camera van het toestel en kunt u de controlefoto's maken. Dit ziet er uit zoals de onderstaande rechter afbeelding.

Doet u dit de eerste keer, dan kan de app om toestemming vragen voor het gebruiken van de camera.

4. Maak de controlefoto(s) conform de werkafspraken
    U kunt maximaal 7 foto's maken. Alle gemaakte foto's worden onderin getoond. De bovenstaande linker afbeelding is hiervan een voorbeeld. Ook kunt u gebruik maken van extra opties om de controlefoto(s) conform de werkafspraken aan te bieden.

5. Tik op de knop 'Indienen'
    Hiermee dient u de controlefoto's in, worden ze aangeboden bij een daarvoor bevoegde collega en toont de app het overzicht van het middel. De controle staat op dat moment in de wacht. U herkent dit aan de balk 'CONTROLE: wacht'. Dit komt overeen met de onderstaande linker afbeelding.

Als de collega de controlefoto(s) heeft goedgekeurd, dan wordt de controle uit de wachtstand gehaald en verandert de balk van wacht naar GOED!. De bovenstaande rechter afbeelding is hiervan een voorbeeld.

6. Tik op de gekleurde balk
    Hiermee voltooit u de registratie en worden u initialen op de betreffende plekken getoond. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Controlefoto afgekeurd

Controlefoto's dienen conform werkafspraken te worden gemaakt. Is dit niet gedaan, dan kan de collega de controlefoto afkeuren. Dit wordt in de weergegeven in het overzicht van het middel. Dit komt overeen met de onderstaande linker afbeelding.

U dient in dat geval nieuwe controlefoto's te maken en aan te bieden. Tik hiervoor op de knop 'CONTROLE: afgekeurd'. Daarna worden de details van de fotocontrole getoond. Dit ziet eruit zoals de bovenstaande rechter afbeelding.

In de details wordt onderaan getoond wie de controlefoto's heeft beoordeeld en wat de rede van afkeur is. U kunt met de knop 'Nieuwe fotocontrole' nieuwe foto's maken.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024