Overzichten uitvraag KNMP kwaliteitsindicatoren 2023

In Medimo zijn 3 overzichten overzichten beschikbaar voor de uitvraag 'KNMP kwaliteitsindicatoren instellingen 2023' voor apotheken die aan zorginstellingen leveren  Deze zijn:
  1. Indicator 2023 3.3.C met een medicatiebeoordeling
  2. Indicator 2023 3.4.A Doac met recente nierfunctie
  3. Indicator 2023 3.4.B Meerdere bloedverdunners
Ook voor de uitvraag van 2022 zijn de overzichten nog beschikbaar. Deze zijn:
  1. Indicator 3.4.B - Doac met recente nierfunctie
  2. Indicator 3.4.C - Meerdere bloedverdunners
Beide overzichten zijn te vinden op de 'Uitvraag KNMP' pagina. Gebruik het 'Zoeken in alles' veld of klik vanuit het hoofdmenu op Overzichten > Maatwerken > Uitvraag KNMP.

Nieuw overzicht maken

Volg de onderstaande instructies om een nieuw overzicht te maken.
  1. Klik op de knop van het overzicht wat u wilt maken
    Hierna toont Medimo een formulier in een pop-up waarmee u het overzicht kunt maken. Hierin zijn de 'Datum van' en 'Datum t/m' ingevuld. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Doorgaans wilt u een dergelijk overzicht per cluster maken. U kunt in dat geval de velden voor 'Locaties' en 'Afdelingen' leeg laten.

2. Klik op de knop 'Nieuw'
    Hiermee geneert u het overzicht. Wanneer het genereren wat langer duurt, toont Medimo de Mijn overzichten pagina. Voor meer informatie over de Mijn overzichten pagina kunt u artikel Webcast overzichten raadplegen. Wanneer het overzicht de status 'Klaar' heeft kunt u deze openen.

3. Klik op het overzicht wat u wilt raadplegen
    Hierna Medimo toont een scherm zoals de onderstaande afbeelding.

Wat zie ik?

Een KNMP Uitvraag overzicht bestaat uit 4 blokken. Hieronder wordt een korte toelichting op de blokken gegeven

Header
Het eerste blok, ook wel de header genoemd, toont extra (meta)-informatie van het overzicht. Medimo toont in dit blok onderstaande info
  1. Naam Overzicht
  2. Wie het overzicht heeft gemaakt
  3. Voor welk cluster
  4. en wanneer (datum en tijd)
  5. Eventuele toegepast filters
Toelichting op overzicht
In het blok linksonder de header wordt het overzicht toegelicht. Hier kunt u nagaan waar Medimo op zoekt (set A en set B). Rechts van dit blok wordt een taartdiagram getoond op basis van 'Uitkomst B / A' in de toelichting.

Tabel van resultaten
In het laatste blok worden de resultaten getoond. Elke regel stelt een voorgeschreven medicatieregel voor die voldoet aan de voorwaarden. U kunt filters toepassen en de data exporteren naar een CSV-bestand. Voor meer informatie daarover kunt u het onderdeel Hoe genereer ik een nieuw overzicht uit artikel Handleiding overzichten raadplegen. Door te klikken op een regel toont Medimo de status van de cliënt.

Permissie

Voor het maken van bovenstaande overzichten moet u in het bezit zijn van de permissie:
  1. Toon overzichten medicatieinformatie

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​