Handleiding overzichten

Handleiding overzichten

Vanaf versie 2022-2 is de manier waarop met overzichten wordt gewerkt gewijzigd. Reden hiervoor is een toenemende complexiteit in de overzichten. Vanaf versie 2022-2 zullen stap voor stap alle overzichten herzien worden. Basisuitgangspunt daarbij is dat alle overzichten filterbaar, sorteerbaar en exporteerbaar moeten zijn. Ook is het de bedoeling om alle overzichten aan te kunnen passen door een selectie van locaties en/of afdelingen of andere extra parameters in te kunnen geven.
 
De overzichten worden in de achtergrond voor u uitgerekend. Wanneer deze klaar zijn krijgt u daarvan een melding. Deze uitgerekende overzichten zijn via ‘Mijn overzichten’ na te gaan.
Let op! Alleen overzichten die op de nieuwe wijze zijn gemaakt zijn na te gaan op ‘Mijn overzichten’.

Overzicht van overzichten

Momenteel kent Medimo meer dan 200 overzichten. Al deze overzichten zijn opgenomen in een lijst 'Alle overzichten'. Daardoor hoeft u niet meer te zoeken in de menu's waar het overzicht ook alweer stond. Ook zijn alle overzichten opgenomen in de zoekfunctie in de menubalk rechtsboven ('Zoeken in alles').
 
Voorheen waren overzichten altijd zichtbaar, maar waren deze leeg als u onvoldoende rechten had. Vanaf deze versie ziet u de overzichten waar u geen rechten heeft ook niet meer.

Hoe genereer ik een overzicht (op nieuw wijze)?

Klik op het overzicht wat u wilt genereren. Medimo genereert nu het overzicht op de achtergrond. U kunt in de tussentijd ander werkzaamheden uitvoeren in Medimo. Als het overzicht is gegenereerd, dan slaat Medimo dit op bij 'Mijn overzichten' en meldt rechtsboven dat het overzicht klaar staat. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.


U kunt op deze melding klikken om het overzicht te openen.

Een overzicht (op nieuw wijze)?

Wanneer u een overzicht opent, dan wordt het overzicht via de standaard selectie-parameters aangemaakt zoals onderstaand voorbeeld.


Bovenin toont Medimo:
  1. Naam van overzicht;
  2. Persoon die het overzicht heeft gegenereerd;
  3. Voor welk cluster het overzicht is gegenereerd;
  4. Wanneer het overzicht is gegenereerd; 
  5. Info wat het overzicht toont’
Naast deze standaard selectie-parameters weergave kunt u ook filters toepassen.

Hoe pas ik een filter toe?

Als er extra filteropties mogelijk zijn, dan kunt u klikken op de link 'Geavanceerd'.


Medimo opent een pop-up zoal onderstaande afbeelding waarbij u een filter kunt opgeven.

U kunt dan bijv. een selectie van locaties en afdelingen opgeven als u het overzicht wilt beperken.


De velden voor Locaties en Team kunnen in uw geval een andere naam hebben zoals 'Instellingen' en 'afdelingen.

Ook zijn er overzichten mogelijk waarbij u de datumselectie kunt aanpassen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld een overzicht wat standaard de laatste 30 dagen toont ook uitvoeren over een eigen datumselectie zoals het eerste kwartaal. Ook is het daarmee mogelijk om lijsten van medicatiegebruikers voor een periode in het verleden te maken. Bijvoorbeeld gebruikers van antipsychotica in de maand januari van 2021.

Klik de blauwe knop ‘Nieuw’ om de filters toe te passen. Medimo genereert het overzicht op de achtergrond en meldt rechtsboven wanneer het overzicht klaar is. Dit overzicht met de toegepaste filters wordt apart opgeslagen en is de gehele sessie terug te vinden bij ‘Mijn overzichten’.

In het nieuwe overzicht worden de toegepaste filters getoond.


Vergelijkbare overzichten

In het nieuwe overzicht is een link toegevoegd om vergelijkbare overzichten op te roepen. Vergelijkbare overzichten is het overzicht wat u heeft gegenereerd met de verschillende filters. Klik op de link om de lijst met vergelijkbare overzichten te zien.

Medimo opent een lijst in een pop-up. U kunt klikken op een vergelijkbare overzicht om deze te openen.

Overzichten exporteren

Het is mogelijk een overzicht te exporteren naar een CSV-bestand. Dit is een bestand waarbij de waarden gescheiden zijn met een komma of een puntkomma. In Excel kunt u de waarden splitsen in kolommen en waar gewenst filters en berekeningen toepassen.

CSV naar kolommen

Er zijn verschillende methodes om van een CSV-bestand een excel-bestand met kolommen te maken. Hieronder een instructie van 1 van deze voor de Windowsversie van Excel.

Open Excel.

Klik op het tabblad 'Data'.
Dit tabblad is belicht in onderstaande afbeelding.

 

Klik op 'From Text/CSV'.


Excel vraagt u een bestand te importeren.

Stap 4. Open het CSV-bestand van het gegenereerde Medimo overzicht. Excel toont een voorbeeld van de omzetting.

 Stap 5. Zorg dat bij 'Delimiter' Semicolon (;) is geselecteerd. Zorg dat bij 'Data Type Detection' de waarde 'Based on entire dataset' is geselecteerd.

Stap 6. Klik op de knop 'Load'. Excel past nu de selecties toe en toont de data in kolommen zoals onderstaand voorbeeld.

Mijn overzichten

Wanneer u een nieuw overzicht aanmaakt, dan blijft deze data voor u bewaard in de huidige sessie. Dat kan handig zijn als u meerdere selecties met elkaar wil vergelijken of snel terug wil gaan naar een overzicht wat u enkele minuten geleden had gemaakt.
In het gebruikersmenu rechtsboven (klik op het poppetje) kunt u via de knop 'Mijn overzichten' snel naar de lijst met overzichten die voor u klaarstaan.

Medimo toont een overzicht zoals onderstaande afbeelding.

Hier ziet u welke overzichten u heeft gegenereerd en extra info zoals toegepaste filters of aantal records.
 
Via de knop ‘Nieuw overzicht’ kunt u een nieuw overzicht genereren. Alleen overzichten die op de nieuwe wijze gemaakt worden, zijn op 'Mijn overzichten' terug te zien.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Overzichten uitvraag KNMP kwaliteitsindicatoren 2023

      In Medimo zijn 3 overzichten overzichten beschikbaar voor de uitvraag 'KNMP kwaliteitsindicatoren instellingen 2023' voor apotheken die aan zorginstellingen leveren Deze zijn: Indicator 2023 3.3.C met een medicatiebeoordeling Indicator 2023 3.4.A ...
    • Handleiding Medimo helpcentrum

      Medimo introduceert het Helpcentrum portaal. Met het Helpcentrum portaal is het volgende mogelijk voor functioneel applicatiebeheerders: Indienen, beantwoorden, opvolgen en sluiten van tickets; Raadplegen van de Kennisbank. Het portaal is nu alleen ...
    • Handleiding Acties

      Een actie kan gezien worden als een todo lijst of een follow-up monitor. Acties kunnen medicatie-georiënteerd zijn, of juist niet medicatie-georiënteerd zijn. Bijvoorbeeld dat er nog een BSN controle uitgevoerd moet worden. Of BEM-monitor toevoegen ...
    • Handleiding Medicatiebewaking

      Medicatiebewaking verwijst naar het proces waarbij zorgverleners de medicatie van een patiënt monitoren en evalueren om de veiligheid en effectiviteit ervan te waarborgen. Dit omvat het identificeren van mogelijke interacties tussen geneesmiddelen, ...
    • Handleiding Zorg-ID

      Zorg-ID is een programma om te kunnen werken met een UZI-pas. Een UZI-pas is een door de overheid uitgegeven pas die gebruikt kan worden voor interactie met het Landelijk Schakelpunt (LSP). U kunt de UZI-pas ook gebruiken als inlogmethode voor ...