Handleiding Zorg-ID

Zorg-ID is een programma om te kunnen werken met een UZI-pas. Een UZI-pas is een door de overheid uitgegeven pas die gebruikt kan worden voor interactie met het Landelijk Schakelpunt (LSP). U kunt de UZI-pas ook gebruiken als inlogmethode voor Medimo.

Algemeen

Zorg-ID is een product van VZVZ en handelt de communicatie met de UZI-pas af. Het zorgt voor een betere en snellere manier van inloggen met een UZI-pas.

Momenteel werkt Zorg-ID alleen op Windows omgevingen omdat Zorg-ID alleen voor Windows is ontwikkeld. In principe werkt het in het elke browser op Windows.

Installatie

Voor programma-downloads en installatiehandleidingen van de Zorg-ID client is informatie beschikbaar bij VZVZ: https://www.vzvz.nl/zorg-id

Inloggen met UZI-pas

U start door naar Medimo te gaan met uw browser. https://secure.medimo.nl voor regulier en https://ggz.medimo.nl voor ggz-omgevingen. Het inlogscherm van Medimo wordt getoond. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld daarvan.

Start Zorg-ID door te klikken op het icoontje onder het inlogscherm. Medimo zal proberen Zorg-ID te openen en de meeste browsers geven een melding zoals onderstaande.

Na het klikken op de knop 'Open' zal de Zorg-ID client worden gestart.

Als er (nog) geen pas is ingevoerd zal Zorg-ID het volgende scherm tonen.

Als de pas is ingevoerd zal dit scherm verdwijnen en wordt er om een pincode gevraagd.

Als de pincode juist is zal er een bevestigingsscherm komen om toegang te verlenen tot de applicatie.

De melding dat de toegang niet vertrouwd is zal verdwijnen als Medimo geaccepteerd is voor Zorg-ID.

Als de UZI-pas verwijderd wordt zal Medimo automatisch uitloggen.

Test-omgeving

De Zorg-ID client praat niet rechtstreeks met Medimo, maar via een server van VZVZ. Indien u met test-passen werkt, of indien u met een testomgeving wilt verbinden, dient u de Zorg-ID client te vertellen om met de testserver van VZVZ te verbinden.

In de programma-directory van de Zorg-ID client staat een configuratie-bestand genaamd ZorgID.exe.config.

In het configuratie-bestand staat de volgende regel:
<add key="ServerUri" value="https://internet.zorg-id.nl/application/" />
  1. Voor productie gebruik:  https://internet.zorg-id.nl/application/
  2. Voor testsystemen gebruik: https://testinternet.zorg-id.nl/application/

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​