Productbeschrijving Medimo

Inleiding Het doel van dit document is een korte beschrijving te geven wat de Medimo software inhoudelijk omvat.

Elektronisch voorschrijf systeem Medimo is een elektronisch voorschrijf systeem (EVS) voor verpleeghuizen en andere instituten in de zorg. Medimo heeft ten doel een gebruikersprogramma ter beschikking te stellen waarbij het voorschrijven van recepten vanuit de kliniek, verzorgings- of verpleeghuizen, eenvoudiger kan. Het moet ook sneller, kostenbesparend, eenduidiger en minder foutgevoelig zijn dan de huidige systemen die normaliter worden gebruikt. Door gebruik te maken van het Medimo voorschrijfprogramma is het mogelijk om op een eenvoudige manier recepten elektronisch voor te schrijven. Hierbij neemt de kwaliteit van zorg toe, wordt tijd bespaard en data wordt automatisch vastgelegd.

Functionaliteit In Medimo kan men o.a.:

• Als arts medicatieopdrachten geven
  • Communiceren over een bewoner naar andere disciplines
  • Medicatiebewaking uitvoeren
  • Herhaalmedicatie bestellen
  • Toedienlijsten vervaardigen
  • Elektronische toedienregistratie toepassen
  • GDS bestanden vervaardigen voor zgn Baxterrol
  • Vastleggen van meetwaardes
  • Vastleggen van diagnoses
  • Overzichten genereren

Webbased Saas Medimo wordt aangeboden als software-as-a-service (Saas). Er zijn (primair) geen locale servers vereist.

Inlogmogelijkheden Men kan met een clientcertificaat inloggen. Deze zijn tevens beveiligd met een wachtwoord en beperkt tot gebruik vanaf het ip-adres waarvan deze is uitgegeven. Met een certificaat is maximaal raadpleegfunctionaliteit te krijgen. Wel mag medicatie herhaald worden welke reeds is voorgeschreven.

Voor artsen wordt gebruik gemaakt van een persoonsgebonden hardware token. Hiermee is het wel mogelijk om (mits geautoriseerd) medicatieopdrachten te geven.

Daarnaast is het mogelijk om via SMS-authenticatie in te loggen. Ook bij deze wijze is het mogelijk om medicatieopdrachten te geven.

Met enkele derden systemen bestaat een single sign-on oplossing: ONS, Azure, Caress, Pluriform, Ysis, QIC en nog vele andere.

Browser vereisten Momenteel ondersteunt Medimo alle courante browsers, waaronder ook iPhone en iPad. Vanwege de snelheid bestaat een lichte voorkeur voor Chrome, Firefox of Edge. Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Javascript dient aan te staan voor een juiste werking van Medimo.

Beveiligde mail Medimo communiceert onder andere per mail. Omdat deze privacy-gevoelige informatie kunnen bevatten dienen deze mails versleuteld te worden. Hiertoe maakt Medimo gebruik van s/mime certificaten. Andere berichten worden via het interne veilige E-zorg netwerk of Zorgmail verstuurd naar onder andere huisartsen en apotheken.

PDF Toedienlijsten en medicatiestatussen kunnen als PDF worden bijgesloten in de mail of via de website worden opgeroepen. Alle generieke pdf-readers zijn hiervoor geschikt.