Toedienlijsten beheren

Dit artikel legt de instellingen van de toedienlijst toe. Per locatie configureert u de toedienlijst opties. Deze instellingen gelden voor de papieren toedienlijst en toedienregistratie.
Permissies

Alleen functioneel applicatiebeheerders hebben toegang tot de toedienlijst opties
Gebruik het 'Zoeken in alles' veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Toedienlijsten beheren. Medimo toont een lijst van locatie entiteiten. Kies de locatie waarvoor u de toedienlijst instellingen wilt raadplegen en Medimo toont een formulier om de instellingen aan te passen. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Toelichting opties

Hieronder volgt per optie een toelichting.

Toedienlijsten

Hiermee zet u de toedienlijsten aan en wanneer de papieren toedienlijsten worden gemaild. Er u heeft keuze uit 4 opties:
  1. Geen toedienlijsten - De toedienlijsten staan voor de locatie uit.
  2. Verzend altijd - De toedienlijsten staan aan voor de locatie en worden, mits ingericht, gemaild na elke wijziging in de medicatie van de cliënt.
  3. Alleen na autorisatie apotheek - De toedienlijsten staan aan en de apotheek bepaalt wanneer deze worden gemaild. Maakt u gebruik van toedienregistratie dan raad Medimo aan voor deze optie te kiezen.
  4. Verzend in AWN situaties - De toedienlijsten staan aan en de apotheek bepaalt wanneer deze worden gemaild, behalve in de AWN situatie. Medimo mailt in dat geval direct nieuwe toedienlijsten na een medicatiewijziging door de arts.

Electronische TDR

Hiermee zet u de toedienregistratie aan.

Alleen aangewezen middelen delen

Met deze optie kunt u per geneesmiddel bepalen of deze moet worden afgetekend. Deze optie kan bijvoorbeeld worden gebruikt een polikliniek, waar cliënten over het algemeen alle medicatie zelfstandig gebruiken, maar waar alleen voor enkele middelen het toedienen door de zorgorganisatie wordt verzorgd. Wanneer deze optie aan staat, dan komen alleen de aangewezen geneesmiddelen van de cliënt op de werklijst en alleen die geneesmiddelen zullen als 'vergeten' worden gemarkeerd indien ze niet toegediend worden.

Altijd vakjes voor default tijden

Standaard wordt op de toedienlijst alleen 'aftekenvakjes' getoond voor voorgeschreven toedientijd. Hiermee stelt u in dat minimaal voor alle standaard toedientijden van de afdeling 'aftekenvakjes' worden getoond. Maakt u gebruik van toedienregistratie? Dan kunt u dit uit laten.

Minimaal 1 grijze regel

Hiermee wordt minimaal 1 grijze regel getoond. Maakt u gebruik van toedienregistratie dan kunt u dit uit laten.

Minimum regels voor zo nodig

Hier stelt u in hoeveel regels er bij medicatie van als 'zonodig' is voorgeschreven worden getoond. Maakt u gebruik van toedienregistratie? Dan kunt u hier 1 laten staan.

Insulines koel bewaren

Met deze optie toont Medimo wel(of niet) dat Insulines koel bewaard moeten worden.

Toon gebruikersadviezen / Toon gebruikerswaarschuwingen / Toon verband- en hulpmiddelen

Wel/niet tonen van deze items.

Paraaf voor uitzetten medicatie (papier)

Hierdoor voeg Medimo een extra veld toe aan de papierenlijst waarmee kan worden geregistreerd dat de medicatie is klaargezet. Deze optie is alleen van toepassing bij papieren toedienlijsten.

Registratie injecties en pleisters

Hiermee kan de plek van toedienen worden geregistreerd voor geneesmiddelen met 1 van deze toedienwegen:
  1. Transdermaal
  2. Intravenues
Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor toedienregistratie, niet voor papieren toedienlijsten.

Advies bij plaatsing injecties en pleisters

Hierdoor geeft Medimo advies waar de injectie of pleister kan worden gezet bij de cliënt. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor toedienregistratie en als de instelling 'Registratie injecties en pleisters' aan staat.

C.P. opties

De C.P. opties betreffen alle instellingen waar de letters C.P. voorstaan. Bij de C.P. opties kunt u aangeven wanneer een controleparaaf (C.P.) wordt afgedwongen. Voor de opties C.P. landelijk buiten rol, C.P. carcinogeen & cytostatica, C.P. reprotoxisch en C.P. risico bij bewerken kunt u middels de snelkoppeling icoon nagaan welke geneesmiddelen dit betreft. De optie C.P. landelijk buiten rol betreffen geneesmiddelen waarvan landelijk is vastgesteld dat deze een risico vormen voor de cliënt, de toediener of het proces. Buiten de rol dienen deze middelen normaliter dubbel gecontroleerd te worden. U kunt de andere opties gebruiken als uw zorgorganisatie hier een specifiek beleid in heeft. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een C.P. afgedwongen voor een geneesmiddel wat reprotoxisch, maar waarvan niet landelijk is vastgesteld dat deze een risico vormt.

C.P. altijd andere sessie

Om het medicatie proces niet te frustreren, kan standaard de controleparaaf in dezelfde inlogsessie worden gezet. U kunt met deze optie afdwingen dat de controleparaaf in een andere inlogsessie moet worden gezet.

C.P. altijd middels foto

Standaard kan de medicatiedeler bepalen hoe de controle kan worden gezet. Met deze optie beperkt u dit en dient de controle altijd te worden gedaan met een controlefoto.