Toevoegen van gebruiker aan MedimoApp met QR-code

Toevoegen van gebruiker aan MedimoApp met QR-code

U kunt met een QR-code een gebruiker toevoegen aan de MedimoApp. Deze methode gebruikt u wanneer u een account op naam in Medimo heeft of via een SSO-koppeling inlogt. Logt u via een OpenID-connect koppeling in (bijvoorbeeld via een medewerkersportaal), dan raadt Medimo aan deze methode te gebruiken.

De QR-code kan worden gescand of geopend. Wilt u de QR-code openen? Log dan in op de Medimo webversie op het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd. Kunt u dit niet, dan moet u de QR-code scannen. Beide methode worden in onderstaande hoofdstukken beschreven. 

Openen van QR-code

Gebruik deze methode als u kunt inloggen op de Medimo webversie met het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd. Volg de onderstaande instructies om de QR-code te openen.
  1. Log in op de Medimo webversie
    Doe dit op het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd. Na het succesvol inloggen wordt het hoofdmenu getoond. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  2. Tik rechtsboven op het silhouet
    Hiermee opent u het snelmenu. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Tik op 'Registreer App'
    Hiermee navigeert u naar de 'Registreer Medimo App' pagina. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  4. Tik op de blauwe knop 'Open QR-code met de app'
    Uw apparaat kan vragen of de MedimoApp mag worden geopend. Kies ja, open of sta toe om de app te openen.
    Bent u via single sign-on ingelogd? dan vraagt de MedimoApp om een pincode aan te maken. Bent u met gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd? dan vraagt de MedimoApp om een code die u per sms ontvangt. Medimo stuurt deze sms naar het gekoppelde mobiele nummer. Nadat u de sms-code hebt opgegeven vraagt de MedimoApp een pincode aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  5. Geef een 5-cijferige pincode op
    Eenvoudige pincodes zoals 12345 worden niet geaccepteerd. Na het opgeven van een pincode wordt de knop 'Volgende' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  6. Tik op de blauwe knop 'Volgende'
    Hierna is de gebruiker toegevoegd en toont de app het beginscherm. 

Scannen van QR-code

Kunt u niet inloggen op de Medimo webversie met het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd, dan kunt u de QR-code scannen. Deze scant u met de MedimoApp vanaf een ander scherm (zoals een pc of laptop). Volg de onderstaande instructies om de QR-code te scannen.
  1. Open de MedimoApp
    Hierdoor wordt het beginscherm getoond. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  2. Log in op de Medimo webversie
    Dit kan rechtstreeks of via een SSO-koppeling. Doe dit op een ander apparaat dan waarop u de MedimoApp hebt geopend. Na het inloggen wordt het hoofdmenu getoond. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  3. Klik in de Medimo webversie op het silhouet
    Hiermee opent u het snelmenu. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld. Hierbij is ingezoomd op het snelmenu.


  4. Klik in het gebruikersmenu op 'Registreer App'
    Hiermee navigeert u naar de 'Registreer Medimo App' pagina. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  5. Pak de MedimoApp erbij
    De App toont het beginscherm. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  6. Tik op het QR-icoon
    Deze vindt u rechtsonder.  De app opent de camera van het toestel. Gebruikt u de MedimoApp voor het eerst? dan kan een andere beginscherm worden getoond. Tik in dat geval op de knop 'Volgende'. De app opent hierna de camera. De MedimoApp kan toestemming vragen voor toegang tot de camera.

  7. Scan met de MedimoApp de QR-code
    Bent u rechtstreeks ingelogd op de Medimo webversie, dan vraagt de MedimoApp om een verificatiecode. Deze code stuurt Medimo naar het gekoppelde mobiele nummer. Na het opgeven van de verificatiecode vraagt Medimo een pincode aan te maken. Bent u via single sign-on ingelogd? dan vraagt de app direct om een pincode aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  8. Geef een 5-cijferige pincode op
    Eenvoudige pincodes zoals 12345 worden niet geaccepteerd. Na het opgeven van een pincode wordt de knop 'Volgende' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


  9. Tik op de blauwe knop 'VOLGENDE'
    Hierna is de gebruiker toegevoegd en toont de app het beginscherm. 

    • Related Articles

    • Gebruiker toevoegen aan de MedimoApp

      Om gebruik te kunnen maken van de MedimoApp moet er een gebruiker worden toegevoegd. Na het toevoegen van de gebruiker kan daarmee worden ingelogd op de app. Er zijn twee methoden om een gebruiker toe te voegen: OpenID-Connect koppeling - Hiermee ...
    • Hoe voeg ik een gebruiker toe aan de MedimoApp door middel van het openen van een QR-code in de Medimo Webversie?

      Deze methode kunt u gebruiken om een account op naam als gebruiker toe te voegen aan de MedimoApp. Aan dit account op naam moet een mobiel nummer zijn gekoppeld waarop een verificatie sms kan worden ontvangen. Volg onderstaande instructies om de ...
    • Korte handleiding MedimoApp

      Algemeen De Medimo app is een app voor mobiele toestellen met Android of iOS. De app is gratis beschikbaar in de Apple App-store en de Google Play-store. De Medimo app biedt extra functionaliteit van Medimo naast de bestaande webapplicatie. Voor nu ...
    • Hoeveel gebruikers kan ik toevoegen aan de MedimoApp

      Hier zit geen limiet op. Met andere woorden, u kunt een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen aan de app.
    • Verschillen tussen MedimoApp en Web

      Dit artikel beschrijft wat de verschillen zijn in functionaliteiten tussen de MedimoApp en de Medimo webversie. Dit artikel is gericht op de werkzaamheden van verpleging/verzorging. Werkzaamheden van artsen, apotheken en functioneel ...